לפי סקרים פנימיים שערכה הרשימה, מצביעיה משתייכים ברובם לציבור הדתי. האסטרטגיה החדשה – פיצול: שקד תופיע במרחב החילוני, פרץ וסמוטריץ’ בדתי. כך מפרסם הבוקר (א’) הכתב הפוליטי של “ישראל היום”, יהודה שלזינגר
עם ההגעה לישורת האחרונה של מערכת הבחירות, שוררת דאגה גדולה במפלגת ימינה. לא רק בשל העובדה שנתניהו לא מהסס לתקוף אותם ומתכוון לנסות להעביר מנדטים מימינה לעבר הליכוד (ראו ידיעה נפרדת), אלא גם משום שכמעט אין היענות מצד חילונים לתמוך ולהצביע לרשימה.
בשל כך, החל מהיום מפצלים במפלגה את קמפיין הבחירות לשניים: אחד לקהל החילוני ושני לקהל הדתי. על פי התוכנית, בריכוזי אוכלוסייה חילונית ובפרסומים בכלי התקשורת הכלליים, תופיע רק איילת שקד, עם מסרים ששמים דגש על “אישה חזקה”, ענייני משילות, ומדיניות ביטחון אגרסיבית יותר מול מה שהם מכנים “הססנות ביטחונית”, כמו בגזרת הדרום מול חמאס.
מצד שני – ביישובי יהודה ושומרון, בערוצים מגזריים, בעלוני השבת ובכלי התקשורת הפונים לציבור הדתי־לאומי, יובלטו הרב רפי פרץ ובצלאל סמוטריץ’, שידגישו את ה”מחויבות לתורה”, השאיפה לקידום מסורת ישראל ושמירה על הסטטוס קוו.
סוגיית המצביעים החילונים היא עניין משמעותי בתוך המפלגה. כזכור, מסע השכנועים כלפי הרב רפי פרץ לוותר על מקומו לטובת שקד, התבסס על ההנחה שאם הוא יעמוד בראש הרשימה – רק דתיים יצביעו לה. בסביבת שקד טענו כי אם היא תוצב בראש, היא תוכל להביא קולות גם מחוץ לציונות הדתית.
אולם על פי הערכות עדכניות בתוך המפלגה, כוחה עומד על שמונה מנדטים, כולם מהציונות הדתית. גורמים במפלגה טוענים כי “לא מדובר בהפתעה, ידענו שהחיבור עם הבית היהודי יגרום לכך שחילונים לא יזדהו עם המפלגה. בשיחות בין נפתלי בנט לאיילת שקד, זו היתה אחת מנקודות המחלוקת. בנט טען כי ברגע שיתחברו עם הצד הדתי־שמרני, מצביעים חילונים יסתייגו – וכך קורה. גם שקד ידעה זאת, אבל העדיפה ללכת על בטוח מאשר להתמודד בשתי רשימות.