"על מנהיג מוטלת חובה לפעול ביושר, באחריות, בהגינות, בכישרון, בשיקול דעת ובנאמנות מלאה לערכי העם והמדינה. ועדת וינוגרד, אותה מינה ראש הממשלה, פסקה שראש הממשלה נכשל בתפקידו. כבר בדו"ח הביניים השורש כ.ש.ל. צוין לגביו למעלה ממאה פעמים. גם לאחר שקוצצו כנפיה הצביעה הועדה על כשלים וליקויים חמורים וקבעה שראש הממשלה גילה חוסר שיקול דעת, חוסר אחריות ופזיזות בקבלת החלטות גורליות.
ראש הממשלה איבד את הסמכות המוסרית לכהן בתפקידו. מנהיגות איננה מקום עבודה ואינה עיסוק מקצועי. זוהי שליחות מטעם הציבור, למען הציבור והיא יכולה להתקיים רק כל עוד היא זוכה לאמון הציבור. מי שאינו יודע לקחת אחריות על מחדליו הקשים והחמורים – לא יכול לקבל אחריות על הנהגת מדינת ישראל ואזרחיה.
במשטר דמוקרטי מנהיג חייב לשאת באחריות אישית ואין לו דרך להתחמק מכך. רק במשטר דיקטטורי יכול מנהיג לחמוק מליטול על עצמו את תוצאות מחדליו וכשליו, כיוון שבעיניו הוא תמיד צודק. תביעה זו חוצה מפלגות, דעות והשקפות כיוון שהיא מבוססת בראש ובראשונה על הדאגה לערכים היסודיים של משטר דמוקרטי. חברי כנסת מכל המפלגות הציוניות, קדימה, עבודה, ליכוד, ש"ס, ישראל ביתנו, איחוד לאומי, מפד"ל, גימלאים ומרצ, נמנים על השדולה הפרלמנטרית ליישום מסקנות דו"ח וינוגרד, שבראשה אני עומד.
כאן ביציעים יושבים נציגי משפחות שכולות ונציגי המילואימניקים שהתבקשו לשבת מאחורי זכוכית. הם מסתכלים עליכם. תסתכלו עליהם, תסתכלו להם בעיניים".
בתום הדיון עלה ח"כ אורלב והתיישב לצד המילואימניקים מאחורי הזכוכית ביציע האורחים, לאות מחאה על שנאסרה עליהם הכניסה ליציע המכובדים.
קודם לדיון במליאה כונסה השדולה הפרלמנטרית ליישום מסקנות וינוגרד. ח"כ אורלב, העומד בראש השדולה, תקף את החלטת הכנסת להושיב את המילואימניקים מאחורי זכוכית ולהגביל את מספר המשפחות השכולות שהורשו להיכנס ליציע המכובדים: "מדינה שיודעת לשלוח את חייליה לקרב, צריכה גם לדעת לאפשר להם לשבת ביציע מכובד ולא מאחורי זכוכית עבה. זו החלטה בלתי ראויה הפוגעת בכבודה של הכנסת ובכבודם של חיילי המילואים", אמר ח"כ אורלב.