האירוע יתקיים בחוות הנוער הציוני בירושלים, בשיתוף ארגונים רבים ובברכת הרב אבינר, ויהיה פתוח לקהל הרחב (לא רק לבני העדה האתיופית). השנה, יתאפיין האירוע באווירה תורנית מוגברת, בשונה משנים קודמות בהן נחגג האירוע באווירה פחות דתית. בערב החגיגי יטלו חלק הרב אלישע וישליצקי ורבני העדה האתיופית.
במקורו, יום הסיגד נחגג כחמישים יום לאחר יום הכיפורים, בו עורך כל אחד את "חשבון הנפש" הפרטי בינו לבין קונו. ביום הסיגד, מציינים בני העדה האתיופית את "חשבון הנפש" הקהילתי, שמטרתו שמירה על זהות יהודית, מצוות ומנהגים, על אף שהותם הממושכת של יהודי אתיופיה בניתוק משאר העם, בשנות הגלות.
דוד הדרי, נותן החסות לאירוע החגיגי, הדגיש כי ישנה חשיבות רבה לציין חג הסיגד בירושלים. לדבריו, בעוד שבאתיופיה נחגג הסיגד כיום של אחדות ושאיפה משותפת לצאת מהגלות ולעלות לירושלים, הרי שכיום מתאחדים בני העדה האתיופית עם הציבור בירושלים ויחד קוראים לשמירה על אחדותה ושלמותה של העיר.
כמחזיק תיק הקליטה בעיר, אמר הדרי כי בימים אלו בהם סוגיית ירושלים עולה על סדר היום הציבורי, יש לדעת שעדיין לא הגענו אל המנוחה ואל הנחלה: "העיר ירושלים אמנם קלטה אלפי עולים ממקומות שונים ובכלל זאת חברי הקהילה האתיופית, אך עדיין ראוי לציין את יום הסיגד כיום שבו מתאגדים כל בני הקהילות השונות במטרה משותפת אחת – לשמור על פסגת השאיפות הזו, על עיר הקודש ירושלים".
באירוע החגיגי יתקיים פאנל בהשתתפות הקהל בנושא "מעבר מקהילה מושפעת לקהילה משפיעה" ובחלק האומנותי יערך מופע סטנד-אפ של האמן בירו טשלה, על קליטת יהודי אתיופיה בארץ.