תנועת "אמונה" עתרה לפני שעה קלה לבג"צ בדרישה למנוע את מינויו של ח"כ חיים רמון למשנה לראש הממשלה. "אמונה" מבקשת להוציא צו ביניים, שיעכב את הודעתו של ראש הממשלה בנדון או את אישור החלטתו בממשלה ובכנסת.
את העתירה הגישה יו"ר "אמונה" ליאורה מינקה, באמצעות ב"כ עו"ד פנחס מעוז מתל-אביב. בעתירה נאמר כי "מינויו של מי שהורשע זה לא מכבר בעבירת מין, הינו בלתי סביר באופן קיצוני, בלתי מוסרי ואינו עומד באף אחד מן המבחנים שנקבעו בהלכות בית המשפט העליון, ואף לא בנורמות ציבוריות בסיסיות…זאת פגיעה חמורה וקשה בכבוד הנשים בישראל, בכבודה של הממשלה ובאמון הציבור ברשויות השלטון" קובעת מינקה.
עתירת "אמונה" נסמכת על פסק דין מנחה של בג"צ (6163/92) אייזנברג ואח' נגד שר הבינוי והשיכון (להלן: "הלכת אייזנברג"). בג"צ קובע כי חובתה של הרשות, כנאמן ציבור, בכל הנוגע למינוי נושא משרה, לקחת בחשבון שיקוליה היות המועמד בעל עבר פלילי".
על פי פסק הדין, חומרתה של העבירה נקבעת לא על-פי מיקומה בחוק העונשין, כי אם על-פי השלכותיה. ככל שהמשרה בכירה יותר, כך יש ליתן משקל כבד יותר בדבר העבר הפלילי. בכירותה של המשרה נקבעת, בין היתר, על-פי מידת הזיהוי שהציבור מזהה את נושאה עם השרות הציבורי עצמו, וכן על פי מידת הנזק שייגרם לאמון הציבור בשרות הציבורי, אם המינוי ייצא לפועל. גם משך הזמן שעבר מאז ביצוע העבירה ועד למינוי המוצע, קובע בית המשפט העליון, הוא פקטור חשוב ו"אין הוא נמדד בשנים אחדות בלבד".
מבחן נוסף שנקבע על-ידי בית המשפט הינו אם המועמד הוא יחיד סגולה מבחינת התאמתו לתפקיד, באופן כזה שאין מועמדים נוספים מתאימים. "אמונה" מזכירה כי ההלכה בפרשת אייזנברג אף הורחבה, ובית המשפט הכיר באפשרות לפסול מכהונה ציבורית גם נאשמים, אשר רק הוחלט להעמידם לדין בגין מעשים פליליים, עוד בטרם הוכחה אשמתם. כך היה, למשל, בענייניהם של שר הפנים לשעבר אריה דרעי ושל סגן שר הדתות רפאל פנחסי.
"בהכרעת דינו של רמון, נקבע כי מלבד היותו עבריין מין, הוא גם לא דבק באמירת אמת, סילף עובדות בדרך מתוחכמת, בידה ראיות בהבאת שלוש עדות שקר, וכן עלב במתלוננת במהלך עדותה. בית המשפט העליון לא הסתיר גם את פקפוקו וספקותיו בדבר כנות החרטה שהביע באיחור", טענה יו"ר ה'אישה הדתית לאומית' ומוסיפה כי "מדובר לכל הדעות במשרה בכירה ביותר, עד כדי היתכנות שעבריין מין, בחלוף פרק זמן קצר כל-כך מהרשעתו, ימלא בפועל, בעת הצורך, גם את תפקיד ראש הממשלה. לא מדובר במשרה שלא ניתן למצוא לה מועמדים רבים וטובים אחרים, ויש חשש כי מדובר במינוי מטעמים פסולים ופנים מפלגתיים של ראש הממשלה".