החוק לקליטת חיילים משוחררים יצר קרן לסיוע לחייל המשוחרר במסגרתה תממן המדינה פיקדון לסיוע לחיילים המשוחררים בסכומים ייחודיים עבור כל חודש של שירות. על פי החוק הקיים, החייל המשוחרר יוכל לקבל את סכום הפיקדון עבור מטרות חתונה, לימודים, הקמת עסק או רכישת דירה.
אלא שבחוק זה הקיים משנת 1994, נכתב (סעיף 19) שזכאות זו ניתנת למימוש בפועל רק עד 7 שנים ממועד השחרור. מתום תקופה זו מועברת ייתרת הפיקדון של החייל שלא מומשה לקרן לסיוע נוסף וחזרה לתקציב המדינה.
הצעת החוק הנוכחית מציעה שתקופת הזכאות לפיקדון תוארך ל15 שנים או עד השחרור משירות מילואים פעיל, המאוחר מבניהם.
עוד מוצע שמנהל המחלקה לשירותים חברתיים של הרשות המקומית שבה מתגורר החייל המשוחרר יהיה רשאי לאשר לחייל משוחרר לקבל את הפיקדון לידיו, לצורכי רווחה שלו או של משפחתו מדרגת קרבה ראשונה, גם במהלך חמש השנים הראשונות שלאחר סיום השירות הסדיר של אותו חייל.
הרעיון הראשוני לחוק זה נולד מיוזמה של כתבת קול ישראל כרמלה מנשה שקיבלה פניות מחיילים משוחררים שלא הצליחו לממש את פיקדונם.
ח”כ מוטי יוגב יוזם החוק בירך בעקבות אישור ההצעה: “אין זה הגיוני שחייל ששרת ומילא חובתו כלפי המדינה וממשיך להיקרא לשרות מילואים, שלא תהיה מחויבות למערכת הביטחון, להמשיך ולהחזיק עבורו את הפיקדון שלא מומש.”
יוגב הוסיף ואמר “כשם שיודעים לאתר את החייל המשוחרר ולקרוא לו למילואים, כך ראוי שחייל שלא מימש את הפיקדון, יקבל תזכורת אחת לשנה על הפיקדון המגיע לו עד שחרורו משירות מילואים פעיל או עד 15 שנה ממועד שחרורו. בכך תמוצה יותר זכאות מי ששרתו את המדינה לקבל את פיקדונם המגיע להם.”