השר בנט הוסיף ואמר בחריפות: יש למדינה את השב”כ, את המוסד, את צה”ל. הגיע הזמן להקים גוף רשמי שינהל את הלחימה בזירות המשפטיות, כלכליות ואקדמאיות, ארגון שיפעל בצורה מסודרת – עם המשאבים הדרושים – כנגד הדה לגיטימציה. אולי צריך להשקיע חצי, אולי חלק מהמשאבים במלחמה הזו? למה שסטארט-אפ ניישן יילחם כמו דינוזאור?”
באשר לפתרון 2 המדינות אמר בנט: “עלינו לשנות את זירת הקרב. הזירה הנוכחית, של פתרון שתי המדינות הוא המקום הלא נכון להיות בו. יש שחשבו שנאום בר אילן היה טוב, אני לא מסכים. צריך להפסיק לדבר על הדברים הלא פתירים ולעבור לדבר על החוזקות שלנו. צריך להעביר את הקרב לזירה שטובה לישראל”.
בנט הוסיף ואמר: “ישראל היא המדינה הכי מאויימת בעולם, מוקפים אויבים וארגוני טרור מכל הכיוונים ועדיין מצאנו דרך לחיות כמו שצריך. משהו עובד. יש כאן איזון נכון בין מלחמה בטרור לבין חיים עם זכויות אדם ואזרח. למרות הספורט הלאומי של התבכיינות פסימית, אנחנו מצליחים. איך אפשר לצפות מהעולם לדבר בזכותנו ולנצח בשבילנו אם אנחנו לא עושים זאת? אם נתעקש, העולם יכבד זאת. העולם מכבד אומות שמכבדות את עצמן”.
הכנס השנתי הבינלאומי “דיני המלחמה ושדה הקרב העכשווי” של ארגון שורת הדין עסק בסוגיות המשפטיות אל מול אתגרי הביטחון הלאומי והבינלאומי בעידן הנוכחי ומטרתו – לעורר שיח חדש בקרב קובעי המדיניות בתחום הדין הבינלאומי בעולם.
כנס שנתי זה, המתגבש ככנס משפטי-בטחוני משמעותי, מטביע חותם באחת הזירות המשמעותיות עמן מתמודדת כיום מדינת ישראל, לצד העולם המערבי כולו – הזירה המשפטית של דיני המלחמה.
בכנס השתתפו השנה חוקרים ומרצים בתחום המשפט המדינתי והבינלאומי מן השורה הראשונה בארץ ובחו”ל, שרים, חברי כנסת, ועוד. משתתפי הכינוס דנו במהלך הכנס על הסוגיות המשפטיות העולות נוכח המלחמות הא-סימטריות מולם ניצב העולם המערבי כיום, ונוכח אתגרים נוספים שמעמיד השדה האסטרטגי הנוכחי.
בין השאר נאמו בכנס גם חבר הכנסת יאיר לפיד, חבר הכנסת אבי דיכטר, חברת הכנסת ציפי לבני, חברת הכנסת רויטל סויד, ראש עיריית ירושלים ניר ברקת, שגריר ארה”ב באו”ם לשעבר ג’ון בולטון, נציג ממשלת קניה, כל אלה לצד מומחים רבים בתחומים השונים של המשפט הבינלאומי והמדינתי מן הארץ ומחו”ל.