כידוע, אנו נמצאים במאבק כנגד הכוונה להפריט את מערכת ההשכלה הגבוהה וכנגד הכוונה לעלות את שכר הלימוד. מאבק זה נמשך למעלה מ-6 חודשים.
לפני כחודשיים, טרם פתיחת סמסטר ב', איימו נציגי הסטודנטים שאם דרישותינו לא תתקבלנה – לא יפתח את סמסטר ב', איום שהוביל את הממשלה לחתום איתנו על הסכם הבנות.
לצערי הרב, גם את ההסכם הנ"ל הממשלה לא כיבדה כשם שהיא לא מכבדת את מסקנות ועדת וינוגרד שקבעו כי שכר הלימוד צריך לרדת לגובה של 5,000 ₪.
כמו כן לפני כחודש, רה"מ אישר לועדת שוחט לעלות את שכר הלימוד ל14,000 ₪. אין צורך לפרט ולהסביר את הקושי וההישרדות הכלכלית הקיימת כיום עם שכר לימוד של 8,500 ₪ ועל ההשלכות של העלאת שכר הלימוד.
כידוע, אין לכל סטודנט את הפריוולגיה שהוריו יממנו לו את הלימודים, ולכן רובנו נאלצים לעבוד על מנת לממן את התואר. סטודנט צריך לעבוד היום כ-160 ש"ש על מנת להתקיים. באם שכר הלימוד יעלה, אותו סטודנט יאלץ לעבוד 190 ש"ש, דבר שהוא בלתי אפשרי…
בעקבות הפרת ההסכם איתנו – הסכם שנחתם מתוך אמון רב, מתוך רצון להימנע ככל האפשר מפגיעה אקדמית בסטודנטים ובעקבות ההחלטה הרשמית לעלות את שכר הלימוד, לא נותרה בידנו הברירה ונאלצנו להשתמש במוצא האחרון שנותר לנו והוא השבתה ללא הגבלת זמן עד אשר יענו דרישותינו להלן:
1. המשך הפחתת שכר הלימוד ויישום מסקנות ועדת וינוגרד.
2. החזרת 1.2 מיליארד ₪ שקוצצו בשנים האחרונות למערכת ההשכלה הגבוהה.
3. ביטול ועדת שוחט והקמת ועדה חדשה בראשות שופט בהשתתפות כל הנציגים הרלוונטיים.
בעקבות השביתה הממושכת, מאיימים ור"ה (ועד ראשי האוניברסיטאות) לבטל את סמסטר ב'. האיומים הללו הינם אימוי סרק! ביטול סמסטר הינו הליך מורכב מאוד מבחינה חוקית ומשפטית ולא מתקבל על הדעת כי כך יפעלו אותם אנשי האליטות אשר מצבם הכלכלי טוב מדי וכל התנהלותם ושיקול דעתם הינו פוליטי.
מטרתם העיקרית של ועדת שוחט, ור"ה ושרת החינוך הינה להגדיל את הפערים החברתיים הקיימים במדינת ישראל, במקום לנסות ולתקן את המצב הקלוקל בו נצמאת החברה כיום.
אנו, הסטודנטים לחינוך, מפנים אותם לקרוא את המחקרים שנעשו בבתי הספר המצביעים על אלימות קשה וחריפה הקיימת במערכת החינוך. מצב זה היה יכול להמנע אם רק היו מייחסים חשיבות רבה יותר לסטודנטים המוכנים ורוצים להשקיע את מלא מרצם בחינוך, על אף ידיעה ברורה כי פרנסתם תנזק מכניסה למערכת החינוך, אך הם באים בשם האידיאל לתקן את הנזקים להם גרמה (ועודה גורמת) שרת החינוך ע"י קיצוץ בתקציץ ההשכלה הגבוה ומערכת החינוך כולה.
חשוב לציין שכל הקיצוצים שנעשו לא היו חייבים להעשות, אלא הם היו חישובים פוליטיים בלבד.
בסוף שנת התקציב הקודמת, החזירה שרת החינוך כ 1.5 מיליארד ש"ח לאוצר (כמעט אותה כמות כסף אותם קיצצה ממערכת ההשכלה), במקום להשקיע את הכסף במלגות לסטודנטים או להפנות אותו לטובת המורים.
חזקו ואמצו, ואל תתייאשו. המשיכו לשבות למען העתיד של כולנו.