הצעת החוק קובעת כאמור כי הפצת מידע מזירות אסון והפצת שמות פצועים והרוגים ללא רשותו של הנפגע, או בטרם נמסרה הודעה למשפחה על ידי הגורם המוסמך לכך תיחשב לעבירה והעובר עליה ייענש בקנס של 15,000 ש”ח.כל תמונה או סרטון שיועבר מזירת אסון תהיה חייבת לעבור טשטוש של גורם מוסמך.
תיקון זה נצרך בעקבות מספר מקרים בהם משפחות וקרובים של הרוגים ופצועים נתבשרו או ראו סרטונים על האסון באמצעות הודעות או תמונות שהופצו במדיות השונות, כגון ברשתות החברתיות, וכן , במקום שיקבלו את ההודעה על פציעת יקירם או נפילתו באופן רשמי על ידי גורמים מוסמכים, או על ידי בן משפחה קרוב.בפיגוע האחרון במתחם שרונה נשלחו תמונותיו של עידו בן ארי ז”ל לאחותו עוד לפני שנמסרה הודעה למשפחה וערוצי הטלויזיה שידרו סרטונים מזירת הפגוע ללא טשטוש פני הנפגעים.
”תופעה זו יוצרת בהלה בציבור, פוגעת ביכולת של הרשויות להגיש עזרה מקצועית בזמן אמת למקבלי ההודעות. במקרים בהן המסרים גם אינם מדויקים או לא נכונים כלל, יש בכך עוגמת נפש רבה ומיותרת.בפיגוע האחרון אף הועלו תמונות של “האשמים ברצח” אך לאחר זמן מה התברר כי לא מדובר ברוצחים,אלא באזרחים תמימים”.נכתב בהצעת החוק
ח”כ סלומינסנקי:הפצת הסרטונים השונים ללא טשטוש והעברת סרטונים ללא פיקוח גורמת לפניקה מיותרת בציבור, כמו כן היא מהווה “השראה” למחבלים להמשיך לנסות את דרך הטרור. על תופעה זו להפסק מיד.