כ 12,000 נשים נמצאות במעגל הזנות והמדינה אינה פועלת לשקם אותם. קבוצת סטודנטים קיימו מייצג מחאה מול הכנסת במטרה לתמוך בחוק לשיקום הנשים, אותו מובילות ח”כ זהבה גלאון ושולי מועלם רפאלי.
סטודנטים לעבודה סוציאלית מאוניברסיטת בן-גוריון בנגב, קיימו מיצג מחאתי מול הכנסת, בקריאה לחברי הכנסת לתמוך בחוק הפללת לקוחות הזנות ושיקומן של נשים הנמצאות במעגל זה.
החיים בזנות משמעם עבדות כלכלית, פיזית, ופסיכולוגית, ספיגת אלימות קשה וקבועה, התעללות פיזית ונפשית, דרות רחוב, התמכרויות, התמודדות עם הפרעת דחק פוסט טראומתית, ועוד. על פי נתוני הסקר הלאומי על זנות לשנת 2015, בישראל מועסקים כ-12,000 אנשים ונשים בזנות. לפי נתוני מכון תודעה, 85%-95% מהנשים בזנות מעידות כי היו מעוניינות לצאת ממעגל זה לו היו יכולות.
מאז שנת 2010, ניסיונות להעביר את חוק הפללת הלקוח בישראל, כשלו. השנה (2016), החוק מוצע בפעם הרביעית, על ידי יו”ר מרצ ח”כ זהבה גלאון ויו”ר סיעת הבית היהודי ח”כ שולי מועלם רפאלי. הצעת החוק הנוכחית כוללת גם שיקום מקיף לנשים, המאפשר הזדמנות אמיתית לנשים לצאת מהמצב הנוראי הזה ולחיות בכבוד. בארצות שונות בעולם, כגון שוודיה וצרפת, החוק כבר קיים ומוכיח את עצמו.
יו”ר סיעת הבית היהודי ח”כ שולי מועלם רפאלי : “צריך לשנות את התפיסה הציבורית על נשים בזנות. הן אכן נשים מופקרות, אולם מי שמפקיר אותן היא המדינה. נשים שנקלעו למעגל הזנות לא יצליחו לצאת משם ללא מעורבות של המדינה. אני מברכת את קריאתם של הסטודנטים אל חברי הכנסת על כך שמדינת ישראל, כמדינה מערבית מתוקנת חייבת להתערב כדי למנוע ניצול ופגיעה בנשים.”
טל סמואל, סטודנטית לעבודה סוציאלית באונ’ בן גוריון: ” בתור סטודנטיות לעבודה סוציאלית הגענו לפה כדי להביע תמיכה בנשים בזנות. אלה נשים שקופות שאף אחד לא רואה אותן ושומר עליהן, אנחנו לא מסכימות שהמדינה תמשיך להפקיר אותן..”