מלכ”ר הוא מוסד ללא כוונת רווח, כל מטרתה של העמותה או החברה המוגדרת כמוסד כזה היא רווחת הציבור ורצון לסייע לתושבי המדינה להגיע לעתיד טוב יותר. המרכז למלכ”ר פועל במקביל לפעילות של המדינה בנושא, דעה רווחת ושגויה היא כי המלכרים פועלים כנגד המדינה או שמנסים לעיתים אפילו לפגוע בה. אחת החובות הבסיסיות ביותר של כל מוסד ללא כוונת רווח הוא שיתוף הפעולה עם המדינה וההכרה במדינה, מוסד שישלול את קיומה של מדינת ישראל או יפעל בניגוד לחוקים שלה ומה שהיא מנסה לייצג לא יקבל את ההטבות ואת התמיכה הרגילה.
מוסדות ממשלתיים כמו מס הכנסה מעניקים הטבות לבעלי עסקים ובעלי חברות שרוצים לתרום למלכרים וזאת במטרה לעודד תרומות רבות ככל שניתן. חברות אשר יתרמו יזכו בהטבות מס וכך למעשה כל הצדדים מרוויחים. ניהול מלכ”ר זו עבודה שדורשת יסודיות והתמסרות מלאה, התגמול הכספי אינו גבוהה ומי שמחליט לקח על עצמו ניהול של עמותה או מוסד שפועל ללא כוונה של רווח כספי חייב להיות מודע היטב להשלכות. עמותות או מוסדות שמנסות לייצר כאן עתיד טוב יותר, מנסות בכל כוחן לשרוד ולשפר את חייהם את התושבים בכל תחומי החיים: ספורט, כלכלה, תרבות, איכות הסביבה, תאונות הדרכים ועוד והכול במטרה לעזור למדינה לעזור לתושבים.
מלכ”ר- ההטבות מהגורמים הממשלתיים
מוסד ללא כוונת רווח עובד למעשה בשירות המדינה, יש שיגידו שמלכ”ר הוא באופן כזה או אחר המדינה עצמה ולכן הוא זכאי להטבות משמעותיות בכל הקשור לתשלום מס הכנסה או מס ערך מוסף. מלכ”ר למשל לא צריך לשלם מע”מ, בעוד חברות עסקיות כמובן משלמות על כל עסקה ומחויבות בתשלום של 17 אחוזים בכל מכירה. ההיגיון מאחורי ההטבה הוא לאפשר לעמותה ולהמשיך ולהתנהל ולהקל עליה כמה שניתן כדי שתמשיך ותעשה את עבודת הקודש שלה. עם זאת, במידה ושכר העובדים במוסד עולה על מספר מסוים (כ-160 אלף שקלים בשנה) הוא כן יחויב בתשלום המע”מ. חוקי מס הכנסה והתשלומים כלפי מלכרים הוא תחום רחב ומרתק, ניהול מלכ”ר וניהול כספים במלכ”ר זו עבודה מורכבת הדורשת ידע מקצועי רחב וכמובן אמינות גבוהה. לא סוד לומר כי יש כאלו המנצלים את הרצון הטוב של המדינה לעזור ולבוא לקראת העמותות ומוסדות האלו ועושים לביתם. בסופו של דבר, אנשים הנוהגים כך לא גונבים מהמדינה אלא גונבים מכל אחד ואחת מאיתנו שנעזר רבות בעזרה ובסיוע שהמלכרים מעניקים לנו.