פשיטת רגל – חוק חדלות פירעון החדש, נכנס לתוקפו במהלך חודש ספטמבר של שנת 2019 והוא ההליך הרשמי אשר מחליף את הליך פשיטת הרגל. המטרה המרכזית של חדלות פירעון היא לשקם את החייב כלכלית ולעזור לו לקבל צו הפטר אשר פותר אותו מיתרת חובותיו, תוך כדי הליך שיקום כלכלי שכולל בתוכו גם החזרת החובות לנושים בהתאם ליכולתו הכלכלית. במידה מסוימת, הליך חדלות פירעון משקם את חיי החייב ומשפר אותם מן הקצה אל הקצה ולכן, הליווי והעזרה של עורך דין לחדלות פירעון יכולים לשפר את המצב שלכם לאין שיעור ולהציע פתרונות הרבה יותר נכונים לסיטואציה שבה אתם נמצאים.
השיקום הכלכלי הוא האלמנט המרכזי בהליך
הוצאה לפועל – הרעיון המקצועי שעומד מאחורי הליך חדלות פירעון הוא בעצם שינוי תפיסה ברמה הכלכלית בנוגע לאופן שבו מתנהל שוק האשראי בישראל. התפיסה המודרנית מכירה בכוח השוק ובעובדה שיותר ישראלים לוקחים יותר הלוואות ולכן הם נמצאים ברמת סיכון גבוהה יותר להגיע למצב של חדלות פירעון. מתוקף כך, המחוקק מבין את הצורך שעולה בשטח לייצר תהליך הבראה כלכלית כאשר אזרח פשוט מן השורה מתמודד עם חובות וכאן, החוק מבקש לצמצם את הפגיעה בזכויות הקנייניות של הנושים, אבל גם לאפשר ליחיד לראות את האור בקצה המנהרה ולהתחיל לתכנן את חייו מחדש, שלב אחרי שלב.
כשיש לכם עזרה וליווי, קל יותר להתמודד עם חדלות פירעון
כאשר מדובר בחובות של עד מאה וחמישים אלף שקלים, הליך חדלות פירעון הוא הליך יחסית פשוט. התהליך מתנהל אל מול רשם בהוצאה לפועל והמשא ומתן מתקיים מול הנושים בעת ובעונה אחת. יחד עם זאת, בגלל שאתם נמצאים במצב כלכלי כל כך מבלבל ומורכב, יתכן שתרצו לקבל את עזרתו של עורך דין לחדלות פירעון אשר ילווה אתכם ברמה האישית וגם ברמה המקצועית. כל שאלה שתעלה לאורך הדרך, וכל צורך להתמודד עם הגורמים השונים בתהליך, יקבלו מענה מקצועי מעמיק וייצרו בשבילכם מעטפת מקצועית יעילה, ומגוננת, אשר תוביל אתכם לקבלת הפטר בתנאים שהכי מתאימים לנתונים שלכם.
המאמר בחסות אתר החדשות bignews