הרבה אנשים לא יודעים כי תופעת חרדה היא תופעה נפוצה מאוד היום. יש סוגים שונים של תופעות חרדה יש אנשים שיש להם כמה התקפים בודדים של התקפי חרדה. יש אנשים שהחרדה מלווה אותם שנים רבות . יש לחרדות בדרך כלל תוכן כל שהוא, נושאים שהמטופל מפחד מהם, טיפול גם עוסק במושאים אלה. יש אנשים עם חרדות ספציפיות שמקבלים למשל טיפול בחרדת בחינות או טיפול בחרדת נהיגה.
טיפול פסיכולוגי קוגניטיבי הוא מומלץ
יש מטפלים שונים של תופעת חרדה כמו מטפל CBT שיכול לסייע מאוד לתופעה של חרדה. מטפל כזה יודע לעזור למטופל להתמודד טוב יותר עם תופעות החרדה וכך גם לצמצם את תופעות החרדה. יש אנשים שיש להם תופעת חרדה כללית. ויש אנשים שיש להם חרדות מדברים ספציפיים וזקוקים לעזרה בדמות טיפול בחרדת נהיגה או טיפול בחרדת בחינות.
מה זאת חרדה?
כל מטופל הוא שונה. יש תסמינים שונים בתופעת חרדה. קודם כל האנשים מרגישים פחד חזק מאוד פחד הזה הוא לא פחד ממשי שמאיים עליהם. הם למעשה לא עומדים מול שום סכנה ממשית ואמיתית שום דבר לא מאיים עליהם באופן מידי. אבל הם עדיין מרגישים פחד עמוק מאוד הרבה מאוד אנשים מרגישים תסמינים פיסיים במסגרת התקף חרדה. הם מרגישים דפיקות לב חזקות כמו שמישהו נתקל בדבר מבהיל מאוד. או שמזיעים הזעה רבה ללא קשר כמה חם באותו זמן. יש אנשים שרועדים מרוב פחד או סובלים מכאבי בטן קשים.
איך מאבחנים חרדה?
הרבה מאוד אנשים מגיעים למיון בגלל התופעות הפיסיות. שם אחרי שרואים שמבחינה פיסית אין להם שום בעיה מבינים בעצם הם עברו התקף חרדה, שהבעיה היא נפשית. היום רופאי המשפחה יודעים לטפל גם באנשים שעברו התקפי חרדה. לעיתים רק רופא המשפחה יכול להציע טיפול תרופתי שיסייע לטפל בהתקף החרדה. אך לרוב זה לא מספיק. מטופל יכול גם לפנות לפסיכיאטר שיסייע לו לקבל טיפול תרופתי נגד תופעות חרדה. הטיפול התרופתי עוזר אך בדרך כלל הטיפול התרופתי לא מספיק. הרבה פעמים יש צורך בטיפול פסיכולוגי קוגניטיבי שיעזור למטופלים להסתגל למצב החדש לטפל בעצמם בצורה נכונה ולחסוך כך הרבה התקפי חרדה נוספים.
לפרטים נוספים מוזמנים להכנס לאתר https://www.licbt.net