היום נפתח “כנס הרצליה ה-18 שנערך על ידי המכון למדיניות אסטרטגית בבינתחומי הרצליה”, שר החינוך והתפוצות נפתלי בנט התייחס בכנס הרצליה לאיומים האסטרטגיים על מדינת בישראל והתפתחותם בעשור האחרון.
על האיום מצד חיזבאללה אמר: “במלחמת לבנון ארגון חיזבאללה היה חזק יותר, בחודשים שאחרי המלחמה ראינו את המוצבים הראשונים וניתקנו מגע. בתום המלחמה הייתם מצפים שנשנה קונספציה אבל לא כך הדבר. היום אפשר להגדיר שחיזבאללה היא איום משמעותי על מדינת ישראל, לא קיומי. זה לא אותו חיזבאללה של שנות התשעים. בין 2000 ל-2006 הקונספציה קנתה לנו שש שנים של שקט”,רוצים להישאר מעודכנים? הצטרפו עכשיו לדף הפייסבוק של “במרכז – כל מה שקורה בבית היהודי”
על האיום האיראני אמר: “היום אנחנו מדברים על תאוריה ברורה יותר של ראש התמנון כשהראש בטהרן שולח את זרועותיו לחמאס, סוריה תימן. האיראנים לא אוהבים למות אבל מאוד קל להם לשלוח אחרים למות בעוד אנחנו מקיזים דם מול הזרועות, ראש התמנון יושב בנחת על הכיסא ונהנה. אז הדוקטרינה שלנו אומרת לא עוד אנחנו מכוונים לראש התמנון ולא נקיז את דמנו על הזרועות”
“במבחן הנחישות והעקביות ללא ספק מדינת ישראל תנצח, אם האיראניים יתמידו במהלכים האומללים שלהם הם יגלו מאוד מהר שסוריה תהפוך לוויאטנם של המזרח התיכון. אני לא מציע לתקוף את איראן באופן ישיר, מדינת ישראל צריכה לבנות את היכולת לפגיעה משמעותית גם באיראן גופא כדי להרתיע את הראש עצמו”.
“האיראנים לא אוהבים למות, הם יושבים בנחת ונהנים. עתיד איראן עצמה בראיה ארוכה יותר לאור המדיניות האירנית ולאור המצב הכלכלי, חברתי והפוליטי של איראן, משטר האייתולות של איראן חי על זמן שאול וסופו קרוב. בהתנהלות הנוכחית של המשטר הזה הוא לא ישרוד כי הוא משעבד את המשאבים הלאומים להרפתקאות שלטובתם לטובת העם האיראני אין דבר. העם האירני לא מחפש מלחמות הוא מחפש שלום, הציבור הפרסי לא מעוניין לשלוח את ילדיו לסוריה”.
לבסוף פנה בנט לדור הצעיר היושב בטהרן ואמר: ” העם הישראלי מכבד מאוד את העם הפרסי, אין לנו שום רצון להילחם באירן ואין לנו שאיפות טריטוריאליות באירן. המשטר שלכם מבזבז מיליוני דולרים כדי לבנות אימפריה במזרח התיכון ולהשמיד את מדינת ישראל, אנחנו נילחם חזרה עם כל התחכום הטכנולוגי והצבאי, האומה שלנו עליכם הדור הצעיר באיראן להפציר בממשל”
כנס הרצליה נערך זו הפעם ה-18 על ידי המכון למדיניות ואסטרטגיה(IPS) בבינתחומי הרצליה, ובראשו עומד האלוף במיל’ עמוס גלעד. הכנס הוא הגדול בתחומו בישראל. הכנס מתמקד בזיהוי הזדמנויות וסיכונים לישראל במזרח התיכון ובמערכת הגלובלית, ומשתתפים בו מעל 200 בכירי הממשלה, המערכת הציבורית והמשק בישראל, ביניהם כ-40 משתתפים מחו”ל. ניירות העבודה הנכתבים לקראתו ואחריו מספקים למקבלי ההחלטות ולשיח הציבורי הערכות והמלצות מדיניות להתמודדות עם האתגרים הגאו פוליטיים, הכלכליים, והחברתיים של מדינת ישראל.