חברים יקירים שלום רב.
שמחתי לקרוא מעל דפי האתר "מפדלי" על התקדמות המגעים ליצירת מפלגה ציונית דתית מאוחדת.
היות ולי אין קשר ישיר עם יוזמי השיחות הייתי מבקש להעלות מספר שאלות בטרם כולנו נחליט האם מהלך זה "טוב ליהודים". חשוב לקבל מענה על מנת להבין את התמונה הגדולה
היכן מקומם של "פורשי המפד"ל" לדורותיהם? האם זה הוגן לאפשר לח"כ איתם וח"כ לוי(או כל איש ציבור שהתפלג במהלך קדנציה כלשהו) את הזכות להתמודד על מקום ברשימה המאוחדת? מצד אחד- הם מתיימרים לייצג גוון מסוים של ציבור שלנו. מצד שני- הם לעולם לא העמידו עצמם לבחירה באופן עצמאי. איך אפשר "לכמת" את כוחם האלקטוראלי? האם יוסיפו כוח לאיחוד והאם יזיקו לו?
האם הציעו לכוחות המזוהים עם "מימד" להצטרף? מפלגה ציונית דתית חדשה צריכה ויכולה להכיל אנשים שתפיסתם המדינית שונה מאיתנו. האם אנשי מימד לא יכולים להיות בני ברית למלחמה בעוני? להחזרת מדינת ת"א למדינת ישראל? האם ניסיון מערכת הבחירות מעיד כי רשימה בעלת אוריינטציה ימנית תצליח יותר מרשימה שהמפד"ל במרכז?
מי בעצם ירכב את "הוועדה המסדרת?" מי מבטיח לנו שבעצם כל המהלך (החשוב והחיוני) לא יהפוך לעוד סידור עבודה? היכן יבוא לידי ביטוי התרעננות של נבחרי הציבור? איך ישמר איזון ביו הזרמים שהמועמדים מייצגים? חשוב ביותר לשדר לציבור שהפנמנו את טעויות העבר ובנינו רשימה שמטרתה המוצהרת חייבת להיות כיבוש ההנהגה ברמה הלאומית -המפלגה השנייה בגודלה בבחירות הבאות
מי ירכיב את החוקה והמצע? – מה יקבל משקל עיקרי בפנייה אל הציבור? החינוך או ההתיישבות? אחדות העם? העצמת הפריפריה ומדיניות רווחה? נושאים חשובים שחייבים לדון בהם. יתרה מכך- לענ"ד אי הצלחה של הרשימות שלנו נובע ממסרים לא ממוקדים. חייבים סוף-סוף לברר הדבר.
איך הדיבור על אחדות המחנה ישפיע על הבחירות לרשויות המקומיות? – האם כל המגעים האלו יפגעו בארגון הבחירות המקומיות? מה המסר שצריך לשדר בשטח? ממשיכים במלוא המרץ תחת הדגלים הישנים או מאפשרים לחברים לחבור לרשימות שאינם מזוהים עם המפד"ל?
האם המפד"ל תהיה הציר המרכזי או תיגרר אחרי רסיסי מפלגות? בחזוני (האישי) אני רואה את כל המחנה הציוני דתי תחת דגל אחד מאוחד. על מנת לאחד כל קבוצה תצטרך כנראה לוותר על חלק מעקרונותיה. האם המפד"ל תוביל כבסיס מכובד המבוסס על עשרות שנים של פעילות למען "המגזר" אן תיגרר לאחר קומץ אנשים שרק הכיסא חשוב להם?
היכן בעצם מקומם של כל פעילי המפלגה? למפד"ל מסורת ארוכה של שיתוף הציבור בתהליך בחירת חברי הרשימה. יטענו רבים כי שיטת הוועידה והמרכז מושחת ומסואב, איך ניתן להגדיר וועדה מסדרת? בסופו של עניין כל אדם/קבוצת אינטרסים ישאף לקדם את המעומדים שלו- היכן האחדות? האם יאפשרו לחברות להציג מעומדות? האם כולנו פשוט נשכב ונאפשר לחברים שדרסו ברגל גסה את המוסדות להתברג על חשבון צעירים ששואפים להיכנס למערכת הפרלמנטארית ולהשפיע? האם כולנו מקבלים את הדין ומפרקים את המפלגה? ואם כך הדבר מי מבטיח לנו הבוחרים במה שנוכל לשאול שאלות ולהביע את דעתנו על כלל הנושאים שיעלו על הפרק ( אמת- המוסדות שלנו לא פעילים אך יחד עם זאת כאשר חבר מרכז נבחר יוצר קשר עם הח"כים הוא מקבל מענה כלשהו. מי מבטיח זאת באיחוד המוצע?)
חברם יקרים: מזה שנתיים מתקיים דיון על מה השתבש לנו במערכות הבחירות. מדוע אנו לא מצליחים למקסם את יכולת ההשפעה שלנו על ההנהגה הלאומית. אני חייב להודות כי "כולנו" היא אכן מהיוזמות הראשונות שמנסות לאחד את המחנה למפלגה אחת (באותה נשימה אני חוזר ומדגיש כי במתכונת הנוכחית שלה אין סיכוי שאתמוך בה. אין לי עניין לקבור קבורת חמור את המפד"ל בלי להבטיח שנבנה משהו טוב יותר)
ממה שאני קורא בעניין האיחוד חסר לי דבר אחד מהותי- אף אחד לא שם על השולחן את "הנשמה"- מהם הערכים והנורמות שאנחנו רוצים להוביל ומהו סדר היום הלאומי בו אנו מבקשים להוביל. יתרה מכך האם רק מפלגה ריכוזית ללא מוסדות נבחרים תטיב עם הציונות הדתית- אני בספק.
אמת- טרם השתתפתי בכינוס של "כולנו" כיוון שאני לא משוכנע שזאת הדרך אמת- לא שמעתי ממנהיגי המפלגה (כל מפלגה שהיא) האם הם יתחייבו לרוץ עד הסוף על מנת לייצג את הציונות הדתית נאמנה.
טרם שמעתי ממשהו מה תהיה הסנקציה שיינקט לאלו שיפרו את האיחוד וירוצו ברשימה עצמאית.
רבים כמו רז קיל בוודאי יאמרו – "הנה שוב בביוף מטריח אותנו בשאלות מדוע?"
השאלות חשובות כיוון שרבים אכן רוצים לראות שינוי מהותי בשדה הפוליטי- לא הסכם מאונס ולא הסכם שלא מכבד שותף כזה או אחר. המציאות היא שמכתיבה את הצורך לאחד כוחות. ההיגיון הבריא מכתיב כי האיחוד יכוון להעצים את המשקל הסגולי הפוליטי שלנו.
אני קורא לכל ראשי המפלגות ומנהיגים מטעם עצמם לענות על כל השאלות האלו, ובכלל מעתה ואילך להתנהל בשקיפות מה על מנת שכלל הציבור יקבל את מירב המידע.
בברכת חודש טוב ובשורות טובות
גל בביוף
בית חורון – מטה בנימין