במהלך הפסח ישנן ארוחות חגיגיות רבות. ערב ליל הסדר, צוהרי יום המחרת, ערב החג השני ואף ארוחת הצוהריים ביום המוחרת. בנוסף לאלו, כיוון שמשפחות רבות מבלות בבית בחופשה, ארוחות רבות נאכלות בבית במסגרת מצומצמת ואינטימית או בחברת חברים קרובים, אורחים או בני משפחה נוספים. לכל הארוחות הללו תרצו בוודאי להוסיף מנת קינוח מתוקה לסיום. לפניכם כמה רעיונות נפלאים לקינוחי פסח משגעים.
קינוח באדום ולבן
מלבי לבן מושלם בכוסיות אישיות ועליו רוטב תותים אדום משגע, הוא מנת קינוח נפלאה לכל ימות השנה ובוודאי גם לפסח. מתחילים בהכנה מהירה של המלבי – טורפים היטב בקערה חלב עם קורנפלור ומוודאים שלא נשארים גושים. מעבירים לסיר ומוסיפים סוכר ומי ורדים ומבשלים תוך כדי ערבוב מתמיד עד שמתקבל מרקם סמיך מעט, בדומה למעדני יוגורט. מעבירים את המלבי לכוסות אישיות, ממתינים עד שיתקררו מעט ואז מכסים בניילון ומכניסים למקרר.
מתפנים להכנת סירופ התותים המקסים. טוחנים בבלנדר תותים נקיים ללא העלים, עלי נענע, מיץ לימון וסוכר. כאשר מתקבל רוטב חלק מפסיקים את הטחינה ומעבירים לכלי סגור במקרר עד ההגשה.
בסיום הארוחה מוציאים את כוסות המלבי, מוסיפים אליהן כף מלאה רוטב תותים סמיך ומקשטים בפרוסות תות.
עוגת גבינה אוורירית
עוגת גבינה לפסח היא כמעט מתבקשת. כיוון שאין צורך בקמח, זו מנת הקינוח המושלמת ביותר. היא אומנם מצריכה זמן הכנה ארוך יחסית, מומלץ אפילו להתחיל יום מראש, אך ההשקעה משתלמת ובענק.
מתחילים בהקצפת חלבונים עם סוכר עד שמתקבל קצף יציב, ואז מעבירים לקערה נפרדת. בקערת המיקסר מקציפים בנפרד את החלמונים עם סוכר, גבינה לבנה, אינסטנט פודינג, גבינת שמנת וקורנפלור עד שמתקבלת תערובת אחידה. בשלב הזה מקפלים את הקצף בעדינות לתוך תערובת הגבינות ומעבירים לתבנית אפייה משומנת.
שלב האפייה הוא מעט מאתגר שכן אופים את העוגה רק שעה, עד שחלקה העליון משחים ומרכזה עדיין רוטט, מכבים את התנור ומשאירים אותו סגור כדי שלא תצנח. רק לאחר שלוש שעות מוציאים אותה מהתנור, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לכמה שעות ואפילו ללילה.
לפני ההגשה מקציפים פודינג וניל עם חלב ושמנת מתוקה ומצפים את העוגה כולה.
טראפלס חמוץ מתוק
קוביות השוקולד המריר הקפואות הן ההשארה הנהדרת למתכוני טראפלס במגוון טעמים אחרים. כיוון שאין בקינוח הזה קמח, הוא מתאים בהחלט לפסח. טוויסט מעניין לקינוח הוא לשלב שוקולד לבן מתוק עם מעט מיץ לימון ונענע ולקבל מנה מדליקה חמצמצה־מתוקה, לכל אוהבי הטעם.
מרתיחים שמנת מתוקה עם נענע וממתינים חצי שעה בערך כדי שהטעמים ייספגו היטב. בינתיים ממיסים שוקולד בקערה מעל סיר מים רותחים ומוסיפים אליו את השמנת המתוקה לאחר שהוצאנו ממנה את עלי הנענע כמובן. אחר־כך מוסיפים חמאה ומיץ לימון ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. משאירים לקירור מעט ולהתייצבות ואז ניתן לגלגל כדורים או לצורות אמורפיות. מגלגלים כל כדור בקערת סוכר ומניחים במנג’טים אישיים. מכניסים למקפיא עד הארוחה ואז מעבירים אותם למקרר כדי שיתרככו מעט אך עדיין לא יפשירו. בסיום הארוחה אפשר להגיש לשולחן לזלילה מהירה וכיפית.
תפוחי עץ מתוקים עם קרמל
מנת קינוח ותיקה וטעימה אך עם טוויסט מדהים ומפתיע היא תפוחי עץ אפויים מלאים כל טוב בניחוח מייפל מדהים. בשלב ראשון יש לחתוך את חלקו העליון של התפוח, אך לשמור אותו לזמן האפייה, ולגלען אותו אך לא עד הסוף כך שעדיין יישאר סגור.
בקערה מערבבים אגוזי מלך ופקאנים קצוצים, צימוקים, סוכר וקינמון ומכניסים לתוך כל תפוח. מניחים קוביית חמאה מעל כל תפוח ויוצקים סירופ מייפל. מסדרים את התפוחים בתבנית ואת “מכסי” התפוחים לצידם או בתבנית נפרדת. אופים אותם כ-40 דקות ותוך כדי האפייה יוצקים את הנוזלים המצטברים בתחתית חזרה על התפוחים. את מכסי התפוחים אפשר להוציא כבר אחרי רבע שעה.
בסיום האפייה מעבירים את התפוחים לכלי הגשה, מסדרים עליהם את המכסים, ואת הנוזלים שהצטברו בתבנית ממשיכים לבשל בסיר עד שיקבלו מרקם של סירופ שאותו מזלפים על התפוחים לפני ההגשה.
מגוון מנות הקינוח הוא גדול כל־ך עד שאולי תגלו שיסתיימו ימי החג לפני שייגמרו לכם הרעיונות לקינוחים. תוכלו לבחור כמה מנות מוצלחות ולהכין אותן לפסח השנה ולשמור מתכונים במגירה כדי להפתיע ולהפציץ גם בשנה הבאה.