דווקא בבית שלנו עלול להתרחש האסון הגדול ביותר. לא מזדון או בכוונה, אלא מחוסר תשומת לב. שכחנו את הסיר על הכיריים, נפל פמוט, הדלקנו את האור, וניצוץ קטן מהחיווט הלא תקין, נגע בווילון. אירוע אחד קטן, חסר משמעות, שלא חושבים עליו, שיכול לעלות לנו בבית שלנו. לפעמים אלה אפילו לא אנחנו, אלא השכנים שלנו, או המבנה כולו, שלא תקין.
אז מה אפשר לעשות כדי לשמור על עצמנו מפני מצבים של שריפה? ואיך אפשר לדאוג שהמבנה עצמו יהיה בטוח ככל האפשר משריפות? בהמשך יופיעו כמה כללים חשובים לצמצום ומניעת שריפות. שמירה על כללי בטיחות אש במבנים פרטיים היא קריטית כדי לשמור עלינו מפני נזקי השריפה.
בישול וגז רק בזהירות ובהשגחה
הדלקתם את הגז? תהיו תמיד בקרבת מקום ושימו לב מה קורה. לא כדאי לצאת מהבית בשום מקרה גם אם אתם זה רק לכמה רגעים. לא משנה אם שכחתם בדיוק את המצרך שדרוש לתבשיל, ואתם צריכים ללכת למכולת, או שאתם צריכים לאסוף את הילדים מהגן הסמוך. אם הגז דלוק, יש סכנה גדולה וממשית להתלקחות, מחוסר תשומת הלב הזניחה ביותר.
בטווח הארוך, כבו את צינורות הגז במידה ואתם לא מתכוונים להשתמש בהם זמן רב, למשל אם יצאתם לחופשה.
היזהרו עם חומרים דליקים
חומרים דליקים, כמו חומרי ניקוי, מצתים וגפרורים, צריכים להישאר מאחורי ארון נעול, או על מדף גבוה, הרחק מהישג ידם של ילדים. השתמשו בהם בזהירות גדולה. זכרו: כל ניצוץ קטן יכול להיות מסוכן.
השתמשתם בנרות? רק בזהירות. כבו אותם כשסיימתם להשתמש, שימו אותם רק בקנים מספיק חזקים, שימו אותם על משטחים לא דליקים, ורחוק מכל דבר שיכול להידלק. השגיחו עליהם כל הזמן.
מעשנים? לא להיות שאננים
אל תעשנו במיטה. נרדמתם והסיגריה נפלה? יכול לקרות אסון. הרחיקו את הסיגריה מחומרים דליקים. סיימתם לעשן? וודאו שהסיגריה כבויה באמצעות שימוש במים ולא רק באמצעות מעיכה.
מוצרי חשמל תמימים יכולים להיות מסוכנים
שימו לב שלמוצרי החשמל שלכם יש תו תקן, ושאינם פגומים. הרחיקו מוצרי חשמל שיכולים להידלק, כמו תנורים ומחשבים ניידים, מחומרים דליקים.
מפזרי חום ורדיאטורים מסוכנים במיוחד. אל תחסמו את הפתחים שלהם, הרחיקו מהם בדים, ואל תפעילו אותם ותתרחקו מהם. סיימתם להשתמש בהם? כבו אותם מיד.
אותו דבר בנוגע למטענים של מכשירים ניידים: לא משתמשים בהם? נתקו אותם מהשקע.
עברו בדיקות תקופתיות
לא תמיד שמים לב שצינורות הגז דולפים או החיווט החשמלי לקוי. חשוב להקפיד על בדיקה תקופתית של אנשי מקצוע.
עוד חשוב שאנשי מקצוע יבדקו האם החלונות מתאימים לפינוי עשן, האם דרכי המילוט מאש פנויות, והאם לחץ המים מספיק חזק לכיבוי שריפות.
בדקו שכל מערכות כיבוי ומניעת אש מותקנות ותקינות. האם יש בבניין את כל הציוד הדרוש לכיבוי אש? האם הוא תקין ואתם יודעים להשתמש בו? זה כולל מטפים, גלגלונים, עמדת כיבוי אש ומערכת מתזים.
בבניין משותף, דאגו שיהיה מטף בכל קומה. בבית פרטי, צריך להתקין לפחות שני מטפי כיבוי.
שימוש בחומרים חסיני אש
כיום, מבנים פרטיים רבים נבנים מראש בשיטת בנייה רפרקטורית, שמבטיחה שהמבנה יהיה חסין אש מראש. זאת, על ידי שימוש בלבנים חסינות אש, חומר מעכב בערה ובחומרים חסיני אש נוספות, כמו חיפויים מיוחדים.