אם אתם ישראלים, נראה שגם אתם מכורים ל”על האש”, ונראה שגם אתם מחזיקים בתורה שלמה בכול הנוגע לבשרים, תיבול, מידת עשייה וכדומה, ונראה שגם אתם כבר יודעים שאם משקיעים בגריל מעט מקבלים מעט.
אי לכך, בין אם אתם מבקשים לפנק את עצמכם ובין אם אתם מבקשים להעניק מתנה ממש שווה, הגיע הזמן לרכוש גריל גז, וזאת כי למרות שמדובר בהוצאה יחסית יקרה, יש לקחת בחשבון שהוא יחזיק מעמד לאורך שנים והוא יעניק חווית נפנוף חדשה ומבטיחה. אם כן איזה גריל גז למרפסת נכון עבורכם? ראשית תבחנו איזה גודל אתם מבקשים, כמה מקום יש לכם עבורו, מהי התדירות שאתם עומדים להשתמש בו וכמובן כמה אתם מוכנים לשלם עליו.
דגשים לבחירה
לאחר שבחנתם באיזה סוג יש להתמקד, נעבור לציין מספר דגשים נוספים, ולו עבור רכישה מבטיחה:
- ראשית יש לבחון הן את היצרן והפירמה והן את נתוני האחריות, ולו על מנת לסנן מראש אופציות בינוניות, כאשר יש לצפות למינימום שנתיים עד חמש שנות אחריות.
- מומלץ לבחור בגריל שיש לו מינימום שני מבערים, כאשר כל אחד נשלט בנפרד.
- ככול שיש יותר מבערים, כך ניתן ליצור יותר אזורי חימום – למשל חום מינימלי עבור שימור הטמפרטורה (או עישון), חום בינוני עבור בישול ארוך וכמובן שגם חום גבוה.
- יש לוודא שסך המבערים מכסים באופן שווה את סך שטח הצלייה.
- אם אתם רציניים, מומלץ לבחון שגריל הגז מאפשר צלייה עקיפה (ולא רק ישירה), ולו באמצעות כפתור שליטה ייעודי.
- יש לבחון שהמבער איכותי, כלומר יש להעדיף מבער מנירוסטה (עמיד ביותר בפני בלאי). ממה יש להימנע? ממבער פח, ממבער יצוק וממבער אינפרה אדום (אינם עמידים וחזקים מדי לצלייה).
- חשוב לוודא שהחום מפוזר באופן אחיד ועל כן יש לוודא שהרשת עשויה מברזל יצוק, ולו כי ברזל אוגר ופולט חום באופן יעיל. עוד אופציה היא להיעזר “בשיטת משולשים”, ולו כי באופן שכזה החום נאגר בדפנות ועולה מעלה, מכאן שגם פיזור החום יהיה אידאלי וגם השומן המיותר יימצא את דרכו מטה.
- מבחינת חומריות, יש להעדיף גריל גז נירוסטה (הן הגוף והן המבערים), כאשר ככול שסוג הנירוסטה יותר איכותי, כך הגריל יהיה יותר יקר.
- כאשר בוחנים מכסה של גריל גז, יש לוודא שהוא כבד ומכיל מנגנון עבר סגירה ופתיחה. באותה נשימה נציין שככול שהרשת תהיה יותר כבדה, כך היא גם תהיה יותר איכותית.
- יש לוודא שרשת הצלייה אינה קרובה מדי למבערים (עדיף מרחק שנע בין 8 ל12 ס”מ).
השלב הסופי
לאחר שהחכמנו (וקיבלנו תאבון) כל שנותר לעשות זה להחליט שמגיע לכם ולהגיע למקום איכותי שמתעסק בתחום, ולו על מנת להיות בטוחים, לבחור מתוך היצע מובחר ואולי על הדרך גם לקבל מתכונים. מה נותר? להודיע לחברים שהמנגל הבא אצלכם!