מי שנמצא במערכת יחסים, בין אם מדובר במערכת יחסים חדשה או כזאת שכבר נמשכת כמה שנים – יודע כי בכל זוגיות ישנן עליות כמו גם ירידות, וכי כדי לחזק את הקשר ולשמר אותו: צריך כל הזמן לעבוד.
עם זאת ישנן מערכות יחסים שנראה שעולות על שרטון וכי התקופה הרעה נמשכת ללא היכר תוך ריבים בלתי פוסקים, האשמות, גרימת עוול ואפילו שימוש באלימות מילולית ובמקרים קשים יותר גם באלימות פיזית.
בשל כך ובמידה ואתם חשים נפגעים במערכת היחסים, אם אתם חשים קורבנות או אפילו במידה ומתעללים בכך במערכת הזוגיות – חשוב מיד לסיים את הקשר, תוך ייעוץ עם אנשי המקצוע כמו מטפלים זוגיים, אנשי רווחה ועוד.
אבל אם אתם עדיין רוצים לשפר את הקשר, לא לוותר על בני או בנות הזוג שלכם ואם עדיין ישנה תקווה ואהבה חשוב לנקוט בפעולות הבאות:
סיוע של ייעוץ זוגי – ייעוץ זוגי היא פגישה עם איש מקצוע אשר בה משתתפים שני בני הזוג, לעיתים משתתף בה גם אחד מבני הזוג ולעיתים אף כלל המשפחה. ייעוץ זוגי טוב ושיטתי יכול לסייע לזוגות רבים להקשיב אחד לשני בצורה טובה יותר, להגיע אל עמק השווה, להבין מאיזו סיבה מתחילות התנהגויות מסוימות, כמו גם כיצד אפשר להימנע מ עליה על ‘מוקשים’ בזוגיות. בכך אפשר לחזק את הקשר הסוגי ולהבין יחדיו אם ישנה עדיין תקווה, או מתי הקשר חייב להפסק.
הקשבה נכונה – נסו להקשיב אחד לשני בצורה נכונה תוך שאתם לא ממהרים לשפוט, לתקוף או להיעלב. נסו להתגבר על האגו ולהעביר לבני הזוג את המסרים שלכם בצורה נכונה תוך שאתם בזמן ויכוח או שיחה מנסים להתגבר על הצורך שלכם לתקוף או להוכיח את בן הזוג וזאת כדי לאפשר לו להתבטא.
קחו פסק זמן – אם אתם שמים לב שהריבים בינכם מתלקחים מהר מאד וכי הם עוברים את הגבולות, נסו לקחת כבר בתחילת הוויכוח לקחת פסק זמן כדי להירגע. הודיעו לבני הזוג כי אתם מרגישים שאתם חייבים לקחת לעצמכם שעה או שעתיים כדי ‘לנקות את הראש’ ולחזור עם תובנות חדשות לגבי פתרון הבעיה.
בחרו את המריבות שלכם – נסו לבצע בחירה של המריבות שלכם ובחרו את הקרבות. נסו לא ‘לחפש’ את בני הזוג בכל טעות ולא להתרגש על כל התנהגות. התגמשו ונסו לקבל את בני הזוג כמו שהם תוך שאתם נזכרים מדוע התאהבתם בהם מלכתחילה.
עשו את כל אלה, אך בליווי של יועץ זוגי טוב, ותוכלו לנסות לשפר את הקשר ולהפסיק לריב.