לראשונה יוקדם יישוב כפרי קהילתי תומך בסמוך ובשיתוף חברתי עםהמוסד על”ה נגב בהנהלת ח”כ לשעבר אבי וורצמן מהבית היהודי. היישוב מיועד בין היתר למשפחות חוסים, צוות רפואי וטיפולי וקהילה תומכת. הכפר יוקם בשלבים ויכלול בין 400 ל- 500 יחידות דיור בנגב.
הצעת השר גלנט, אושרה היום בוועדה לנושאים תכנוניים עקרוניים, עוד אושרה תכנונה של הרחבה של מאות יחידות למרחב בין היישובים רתמים ורביבים ותהווה רצף בנוי במרחב, ותתרום לפיתוח הנגב.
תכניות אלה מצטרפות לתכנית למאות יח”ד בפתחת ניצנה ליישוב ניצנית שעל גבול מצריים, כהרחבה טבעית וארוכת טווח לכפר הנוער ניצנה, שאושרה אף היא היום ותחזק את הנגב במאות יחידות נוספות.
התכניות נובעות מהצורך הקיים בחיזוק ההתיישבות בנגב, בין היתר, על ידי הגדלת האוכלוסייה ומשיכת קהלים חדשים להתיישבות באזור.
שר הבינוי והשיכון, אלוף (במיל’), יואב גלנט: “הוועדה לנושאים תכנוניים עקרוניים (ולנת”ע) אישרה היום (ג’) את תכנית משרד הבינוי והשיכון להקמת היישוב דניאל והרחבה משמועתית בין רביבים לרתמים. התכניות מתבססות על הצורך בחיזוק ההתיישבות בנגב ובביסוסה. עלי נגב הוא מופת לעשייה חברתית. יישובים חדשים באזור יהוו מוקד משיכה למשפחות צעירות אל הנגב, וכן יתרמו לפיזור האוכלוסייה גם בפריפריה”.
היישוב הכפרי-קהילתי דניאל צפוי לקום בצפון מערב הנגב, בצמוד לאופקים וכן למוסד “עלה נגב”- אשר בהנהלתו של ח”כ לשעבר אבי וורצמן מהבית היהודי. על פי התכנון, היישוב יוקם בשלבים, כך שבסופו של דבר יכלול כ-400-500 יחידות דיור. תחנת הרכבת באופקים מקרבת את האזור הן לבאר שבע והן לאשקלון ולמרכז הארץ.
מבדיקת הביקושים למגורים באזור עולה כי קיימת כדאיות כלכלית ליישוב – הפיתוח העתידי של המוסד “עלה נגב” ייצר מקומות עבודה נוספים, מה שיגביר את הביקושים למגורים איכותיים באזור. היישוב מספק מענה למשפחות של מטופלים, לאנשי צוות המוסד, לזוגות צעירים מהמועצה האזורית וכן גם לאנשי קבע המשרתים באזור. למוסד “עלה נגב” יש תפקיד קהילתי חשוב ביותר אשר תורם לאזור לא רק ביצירת מקומות עבודה, אלא גם בתרומה לקהילה בדגש על ההיבטים החברתיים שבטיפול באוכלוסייה חלשה ופגועה. המסר החברתי מהחיבור בין “עלה נגב” והישוב החדש דניאל, הסביבה והנוף הייחודיים של צפון מערב הנגב והתרבות החקלאית המפותחת של האזור, מהווים בסיס להקמתו ולפיתוחו של יישוב כפרי-קהילתי חדשני, ערכי ומשגשג.
ההרחבה במרחב רתמים- רביבים, סמוך לביר הדאג’, במרחק של כ-40 ק”מ מבאר שבע וכ-15 ק”מ מעיר הבה”דים.
הקמת ההרחבה תחזק את גוש היישובים החקלאיים המרכזיים באזור – רביבים, רתמים ומשאבי שדה, וזאת במטרה להגדיל את היקף האוכלוסייה באזור על ידי משיכת קהלים נוספים, וכן ליצור מרכז אזורי משמעותי בנגב.
בתוך כך, אישרה היום הוועדה גם את תכנון היישוב “ניצנית”, כחלק מהחלטת הממשלה להקמת יישובים חדשים בנגב לחיזוק ההתיישבות באזור. הישוב יהווה הרחבה טבעית וארוכת טווח לניצנה.