אם אתם תוהים מהו ההבדל שבין קבלן בניין לקבלן שיפוצים, מאמר זה הוא בדיוק מה שאתם צריכים! פה נסביר לכם את הבדל באופן כזה, שתדעו היטב איזה קבלן אתם צריכים לכל סוג של עבודה.
קבלן באופן כללי
לפני שנעסוק בסוגי הקבלנים וההבדלים ביניהם, חשוב להבין מהו קבלן באופן כללי ולשם מה הוא נחוץ. אם כן, קבלן הוא איש המקצוע, שמהווה מעין אבא של פרויקט הבנייה. כלומר, הוא זה שמאגד תחתיו את כל אנשי המקצוע הנחוצים להשלמת הפרויקט הרצוי והוא גם הנושא באחריות על העבודה ועל תוצאותיה לאחר סיומה.
ההבדל העיקרי בין הקבלנים
כאמור, יש הבדל גדול ומשמעותי בין קבלן בניין לבין קבלן שיפוצים. עיקר ההבדל טמון בסוג הפרויקטים, להם נחוץ כל קבלן. קבלני שיפוצים, כשמם כן הם – המומחיות שלהם היא בביצוע פרויקטים של שיפוצים מכל סוג ובכל סוג של מבנה. קבלני בניין לעומת זאת, מומחים בפרויקטים של בניית מבנים מהיסוד.
חשיבות ההבדלה
אמנם מדובר על שני מקצועות דומים למדי, אבל כאשר מחפשים קבלן לפרויקט מסוים, חשוב לבחור את הקבלן המתאים. זה שיוכל לתת לכם את המענה הדרוש לכם בשביל הפרויקט שלכם. חשוב להבין, שהיות שלכל קבלן יש את המומחיות שלו והיות שמדבור על פרויקטים בעלי ערך כספי גבוה והשפעה גדולה למשך שנים ארוכות, חשוב לא להתפשר ולבחור את הקבלן הטוב והמתאים ביותר בהתאם לתחום המומחיות שלו.
מתי צריך קבלן בניין?
אם אתם שואלים את עצמכם מתי בדיוק צריך לחפש קבלן בניין, אז התשובה היא ברגע שאתם מקבלים את ההחלטה להתחיל פרויקט בניה של מבנה מכל סוג שהוא. לדוגמה, אם הצטרפתם למיזם של קבוצת רכישה ועליכם לבחור את הקבלן שלכם, כבר מרגע קבלת היתר הבניה חשוב לחפש את הקבלן המתאים ואם כן, את תהליך החיפוש מומלץ להתחיל עוד לפני קבלת האישור הסופי.
מתי צריך קבלן שיפוצים?
בדומה לתהליך המתבצע עם קבלני בניין, גם עם קבלני שיפוצים כדאי להתחיל את החיפוש בהקדם האפשרית כלומר, ברגע שקיבלתם את ההחלטה לבצע שיפוץ, אחד השלבים הראשונים הוא בחירת הקבלן המתאים לכם. הסיבה לכך היא, שכך תוכלו לתכנן טוב יותר את הפרויקט שלכם ולא פחות חשוב מכך, גם להיות רגועים לגבי ההמשך שלו לאורך כל שלביו הבאים.
פרמטרים לבחירת קבלן
בין אם אתם מחפשים קבלן בניין או קבלן שיפוצים, כדאי לבחור אותו בראש ובראשונה לפי תחום ההתמחות שלו. בנוסף, מומלץ להיעזר בקבלן רשום, שהוא קבלן מורשה ורשום על ידי רשם הקבלנים של משרד השיכון והבינוי. פרמטר חשוב נוסף הוא בדיקת הוותק והניסיון של הקבלן ובעיקר בפרויקטים דומים לפרויקט שלכם. במידה ובאפשרותכם לבדוק המלצות, הרי זה משובח!