ראש המועצה האזורית מרחבים שי חג’ג’ ומנכ”ל הכפר השיקומי “עלה נגב – נחל ערן” אבי וורצמן, מתייחסים לנתוני הסקר של ג’וינט ישראל וקרן רודרמן שהתפרסמו היום: “מאכזב לקרוא את הנתונים המדכדכים. במרחבים אנו מקימים יישוב חדש, בצמוד לכפר השיקומי “עלה נגב – נחלת ערן”, שיהיה באוריינטציה מלאה לכפר, כולל ועדת קבלה, גני משחקים משולבים, פעילויות תרבות משותפות ועוד.”
עפ”י הסקר שפורסם: 48% אמרו שלא יסכימו לגור לצד אדם עם מוגבלות נפשית או אוטיזם, 61% לא יסכימו להשכיר להם דירה.
חג’ג’ הוסיף וסיפר כי בכפר השיקומי “עלה נגב – נחלת ערן”, אותו ייסד האלוף (במיל’) דורון אלמוג פועלים 2 פעוטונים צמודים לילדים בגילאי 2-3. האחד, לדיירי הכפר, ילדים עם מוגבלויות והשני, לילדי המועצה. “זה תיקון עולם. הילדים נמצאים יחד בשעות הפעילות והמשחק בחצר ולומדים הלכה למעשה להכיר את האחר ואת ערך השיוויון.”
חג’ג’ הוסיף “זה הפעוטון היחיד במועצה בתפוסה מלאה ועם רשימות המתנה. כרגע אנו פועלים להקמת פעוטונים וגנים משולבים נוספים בכפר. בנוסף, הכפר נמצא בצמוד לתיכון מרחבים. תלמידי כיתות ח’ ו- ט’ יכולים לבחור בין חוג להתנדבות.
רוב התלמידים בוחרים להתנדב ובין התלמידים שרוצים להתנדב בעלה נגב – נעשית הגרלה- כי אין מקום לכולם.”
מנכ”ל הכפר השיקומי ‘עלה נגב – נחלת ערן’, המעניק אלפי טיפולים שיקומיים בחודש ומהווה בית לאנשים עם מוגבלויות אבי וורצמן: “הנתונים מראים פעם נוספת את מה שכולנו יודעים. שוב מתברר כי היחס בחברה הישראלית כלפי אנשים עם מוגבלויות חייב לעבור שינוי יסודי. מדובר בבני אדם מיוחדים וטהורים שמגיעות להם כל הזכויות, ובוודאי להרגיש שווים בחברה הישראלית. יש לנו עוד דרך ארוכה לעבור עד שנוכל להיקרא חברת מופת. במסגרת ‘עלה’ אנחנו מובילים תוכנית לאומית בבתי הספר בכל רחבי הארץ שנקראת ‘תיקון עולם’ כדי לתקן את היחס בחברה ולקבל אותם כשווים. השינוי מתחיל דווקא מהצעירים, שפתוחים יותר לקבל את האחר, גם כשיש לו מוגבלות”