במהלך סוף השבוע פורסמו הצהרות מפי “מקורבים” לגורמים שונים במחנה הימין באשר לחיבורים או פילוגים אפשריים לקראת הבחירות לכנסת ה-22 שנכפו עלינו בשבוע שעבר. אי ודאות גדולה לגבי המשך הריצה המשותפת ב”איחוד מפלגות הימין”.
במהלך סוף השבוע פרסם כתב גלי צה״ל מיכאל האוזר-טוב כי ראשי ״הימין החדש״ שוקלים את האפשרות שנפתלי בנט יוותר על ראשות המפלגה לטובתה של אילת שקד, והשניים יתמודדו יחדיו בבחירות החוזרות. לדבריו של האוזר-טוב, האפשרות הזו עלתה בשיחתם המשותפת ברביעי האחרון והיא נבחנת ברצינות ובחיוב בשני הצדדים. שקד מצידה הבהירה שבכל אופן היא מתקשה לראות מצב בו היא רצה כמספר שתיים של בנט.
פרסומים אלו באים בעקבות פרסום מוקדם יותר ב’כאן’, שם דווח כי שרת המשפטים, איילת שקד, אמרה בשיחות סגורות, שלא החליטה עדיין לחזור לחיים הפוליטיים לקראת הבחירות הקרובות, ושהיא עדיין מתלבטת בסוגייה. במידה ותחליט לחזור כבר עכשיו, לא רק הליכוד הוא אופציה מבחינתה, אלא גם חזרה לבית היהודי וריצה נוספת עם בנט בימין החדש.
הבוקר כבר פירסם ראש הממשלה נתניהו כי “שקד לא תשוריין בליכוד” ומקורות בכירים בליכוד מוסיפים כי אף ייתכן שראש הממשלה יערוך שינויים בממשלת המעבר ויוציא את השרים שקד ובנט מהממשלה בתקופת 100 הימים שנותרו עד הבחירות.
בתגובה לדברים, ולאפשרות ששקד תחזור לבית היהודי או לאיחוד מפלגות הימין על מנת להוביל רשימה גדולה ומאוחדת יצא ח”כ סמוטריץ’ נגד שקד בראיון לגל”צ ואמר: ”נטשת, פילגת, ריסקת ועשית טעות לכל המדינה שנמצאת בסחרור. את רוצה לחזור? אפשר לשקול בצורה חיובית, אבל אני לא חושב שיש סיבה בעולם שתהיי מספר 1″.
בתוך כך, כתב ‘ישראל היום’ יהודה שלזינגר מדווח על קרע באיחוד מפלגות הימין. לדבריו, בכירים במפלגת הבית היהודי בוחנים מחדש את החיבור עם עוצמה יהודית ובסביבתו של רפי פרץ, נבחנת אפשרות לערוך בחירות פנימיות של נציגי הרשימה לכנסת.
“באיחוד הימין התחלנו תהליך ומה שהתחלנו עבד יפה”
על אף האמור לעיל, כלפי חוץ לפחות, רוחות האחדות עדייו מנשבות בקרב ח”כי איחוד מפלגות הימין. בראיון לתוכנית מנדי וביתאן ב”כאן מורשת” אמר ח”כ אופיר סופר (הבית היהודי-האיחוד הלאומי): “במבחן המנהיגות אנשים כשלו ולאחר שאנשים זרקו את המפלגה וגם לקחו לה את המימון הם רוצים לעשות תשובה, אז יש דרך לעשיית תשובה. בנוסף צריך לבחון איזה הרכב ואיזה תמהיל יביא להצלחה אלקטורלית מיטבית, אך יש חשיבות לצורה שבה נוכל להביא הדרך שלנו לידי ביטוי. לא רואה במצע של פייגלין דבר משותף למעט היחס לארץ ישראל. זאת לא חכמה לייצר חיבור שלא ידע לעבוד אח”כ.”
עוד הוסיף ח”כ סופר: “לא חוק הגיוס הוא זה שמנע את הקמת הממשלה, אלא הרצון של ליברמן ללכת לבחירות זה מה שמנע את הקמת הממשלה. יש ערך גדול בגיוס לצה”ל ואנחנו רואים תהליך בריא בחברה החרדית של גיוס, יחד עם ערך של לימוד תורה. שום חוק גיוס כוחני לא יגרום לחרדים להתגייס ולכן אנחנו כן תמכנו בעמדה החרדית שגם מעודדת גיוס אך מבינה את המצב.”