יש דרכים רבות לבישול בשר כשר והישראלים כבר גילו את רובן ובמיוחד את המתקנים המפנקים שנועדו לבישול בשר לצורך אירוח וגורמה. במגזר הזה של מתקנים מככבים מכשירים כמו מעשנת בשר, גריל גז, גריל וכירים על כל סוגיהם ואנחנו נהנים מהם תוך כדי האירוח של החברים והמשפחה. הטיפים לבישול בשר כזה במתקנים כאלה רבים וכמה מהם מופיעים להלן כדי לקבל את תוצאות הטובות ביותר שאפשר.
טיפים לבשר במתקני בישול
- האיכות קובעת יותר מכל ולכן אם אתם קונים בשר קנו רק את הטוב ביותר, אחרת לא תיהנו מהתוצאות המעולות האלה במתקנים כמו מעשנת בשר. זכרו שגם בגלל אופן היישון והעישון אתם חייבים לקנות משהו שיעמוד בשעות הארוכות ולכן הבשר חייב להיות במידה הנכונה והחלק הנכון בלבד. חלקי בשר שאינם מתאימים למעשנה או לגריל לא יפיקו את התוצאות המקוות וזה קשור למידת השיוש בשומן של הבשר, למשל, משום שהו אזה שנמס ומעניק לבשר את העסיסיות שלו. כנ”ל גם לגבי עישון שחייב בשר עסיסי שיגיב נכון ובזמן.
- תיבול ומרינדות מתאימים למי שאוהב את הטעמים המיוחדים שלהם אבל רצוי שהם לא יחפו על בשר ירוד ולא איכותי. כמו כן, חשוב לזכור שהמרינדות לא באות לשפר תנאי פתיחה לא טובים. יש גם דבר כזה שנקרא תיבול יתר ולכן לא כדאי שהטעמים האלה ישתלו על טעם הבשר עצמו אם אתם עומדים לעבוד עם בשר איכותי באמת.
- חשוב מאוד לעבוד נכון עם המכשירים ולא למהר כל כך, בניגוד לאופי הישראלי. אם כבר קניתם מתקן בישול בשר יקר ואיכותי, תנו לו לעשות את העבודה בסבלנות ואל תמהרו לחרוך אותו יותר מדי במהירות כדי להגיש אותו וזהו. זה משתלם בכל זאת לתת למעשנה או לגריל האיכותי לעשות את שלהם ולעבוד כמה שצריך כדי לקבל את הטעמים המעולים והאנינים שהובטחו לכם.
- חיסכון באנרגיה זה חשוב מאוד ולכן יש מתקנים רבים שעובדים על גז כדי שגם לא יפגעו באוויר בעשן פחמים. אם חשוב לכם בכל זאת טעמים מסוימים בבשר מעושן, יש תא מיוחד שאפשר להוסיף לו שבבי עץ כדי להוסיף א הארומה שחסרה לכם.
מעונינים לקנות גריל גז או מעשנת בשר? פנו עוד היום לגז נוניש!