חברת ענני תקשורת, תשיק באמצע יוני את ערוץ האוכל הישראלי.
עלייתו של הערוץ תלווה בקמפיין פרסומי בערוצי הבית של ענני תקשורת: ערוץ החיים הטובים, ערוץ הבריאות, ערוץ ניקלודיאון וערוץ אגו ובאמצעי פרסום נוספים. הערוץ החדש יעלה באמצע הן ללקוחות yes והן ללקוחות HOT תחת הסלוגן "ערוץ האוכל – מוסיפים טעם לחיים".
ערוץ האוכל הישראלי, ימותג כבית הספר הטלוויזיוני הישראלי לבישול ואירוח. מידע נגיש, שימושי וישראלי.הערוץ יהיה בית לכל סוגי המטבחים: מטבחים אתניים לסוגיהם, אוכל בייתי, מטבח מהיר (פתרון לאנשי ונשות קריירה), מטבח בריא, גורמה, אפייה ואירוח ומשקאות. הערוץ אף ייתן דגש נרחב על עיסוק בתזונה נכונה ובישול בריא כחלק מתפיסת חיים כוללת של חיים טובים ובריאים.
מרבית תכני המקור של הערוץ, יהוו למעשה תחליף לקורסי בישול אמיתיים, משמע סדנאות בישול ממטבחים שונים ומגוונים. את הערוץ תלווה נבחרת שפים בולטת שיהוו את הפנים הישראליות של הערוץ ותורכב משפים מוכרים לצד שפים צעירים ומבטיחים.
בין תכניות המקור של הערוץ שיעלו בחודשים הראשונים לעלייתו של הערוץ ניתן למנות את: "האקדמיה לאוכל", 10 סדנאות בישול בנות חצי שעה כל אחת בכיכובם של שפים המתמחים בבישול מטבח מסוים.
בין סוגי המטבחים בהם תעסוק התכנית ניתן למנות: אוכל אורגני, שוקולד, אפיה, דגים ועוד.
בין השפים הישראלים שיגישו תכניות בערוץ החדש ניתן למנות את אביב משה (מסעדת 'מסה'), איילת לטוביץ', רונן דברת בלוך (מסעדת ג'ולסון ומסעדת 'לורנס'), אנטוניו מנסה (מסעדת 'אלי אולי' המתחדשת), אבי ביטון (מסעדת 'אדורה'), שושי שטיינוביץ' (אוכל בריא) ועוד.
בתחום הרכש, ישדר ערוץ האוכל תכנים של השפים המובילים בעולם ובהם ג'יימי אוליבר, נייג'לה וולסון, רוזמארי טריגר, 2 סדרות חדשות של פלויד, עונה חדשה של "איירון שף" (שגרסה ישראלית שלה תעלה בקרוב בערוץ 10) ועוד.
תכני מקור בערוץ האוכל החדש:
אירוח ומשקאות עם לילך גרמן שני, החל ב-11 ביוני בשעה 22:30
'אירוח ומשקאות' בהנחיית לילך גרמן שבבעלותה חברת קייטרינג המתמחה בהכנת אירועי גורמה מוקפדים. אם יש לכם יומולדת על הראש, או שסתם הזמנתם חברים, או אולי מדובר במסיבת אירוסין או בחנוכת הבית, בתכנית 'אירוח ומשקאות' לילך גרמן תיתן לכם את כל הטיפים והעצות לאירוח המושלם. גרמן תייעץ ותעזור בכל פרט בארוחה החל בהכנת מתכונים לכיבודים מיוחדים ומוקפדים לאורחים, שיאפשרו למארח להיות יותר מקורי ומפתיע ועד לעיצוב נכון של המנות, באילו צבעים להשתמש אילו כלים לבחור, באילו מפות ואפילו הפרחים שיעשו את ההבדל.
מטבח עולמי עם אבי ביטון שלישי, החל ב- 12 ביוני בשעה 22:00
אבי ביטון הינו השף והבעלים של המסעדה "אדורה" ונחשב ל"ילד הרע של הקולינריה הישראלית". לפני הקמת המסעדה שימש ביטון, במשך כמה שנים, כסו-שף של השף ניר צוק במתחמו אשר ביפו ואף עבד עם השף רפי כהן במסעדת "רפאל", ובמסעדת "יועזר בר יין". בנוסף נותן ביטון ייעוץ למסעדות בארץ ואף ביצע עבודת יעוץ והקמה למסעדות בחו"ל. בתכנית מטבח עולמי' יכין ביטון ארוחה משובחת המורכבת ממנת פתיחה, מנה עיקרית עם תוספת ומנה אחרונה עם ניחוחות של חו"ל. מרכיבי המנות של ביטון מגיעים מהמטבח הצרפתי, המרוקאי ואפילו מהמזרח הרחוק כשהשילוב שלהם יוצר את טעמים חדשים ומקוריים.
מטבח ביתי עכשווי עם אילת לטוביץ' רביעי, החל ב- 13 ביוני בשעה 18:30
איילת לטוביץ. בעבר שבעבר הגישה את העונה הראשונה של 'שום פלפל ושמן זית', השתתפה בתכנית 'הכי טעים שיש' ובתכנית 'מדריך האוכל' עכשיו בתכנית חדשה, 'מטבח ביתי עכשווי'. לטוביץ תיקח מנות ביתיות מוכרות וכמעט שגרתיות ותוסיף להן משהו מיוחד ומפתיע ובכך תראה לכם הצופים שבישול ביתי לא צריך להיות בנאלי וידוע מראש.
מטבח גורמה עם אביב משה חמישי, החל ב- 14 ביוני בשעה 21:30
אביב משה, בן 32 , מגדיר את המטבח שלו "כמטבח מרגש וחוויתי המשלב זיכרונות קולינאריים מבית אמא". משה צבר את ניסיונו הקולינארי במסעדות כמו: שאטו עין כרם, באראכה, הנביאים 54, מסעדת מלון נפטון ועוד. בשנת 2005, הקים עם שותפיו את מסעדת היוקרה Messa, אשר הגדירה מחדש את חוויית הבילוי התל- אביבית. משה יכין בתכנית ארוחת גורמה עילית, ע"י שימוש בחומרי הגלם הטובים והמשובחים ביותר, תוך שילוב של מרכיבים מהמטבח הצרפתי עם המטבח המקומי ויצירת גורמה ישראלי מקורי וייחודי.
מטבח בריא עם שוש שטיינוביץ' ראשון, החל ב- 17 ביוני בשעה 17:30
שוש שטיינוביץ', מייסדת מסעדת 'Delight' בהרצליה פיתוח ומתמחה בבישול גורמה לייט, אוכל טעים, בריא ומוקפד מבחינה קלורית. במהלך התכנית שטיינוביץ' תלמד לבשל ארוחה שלמה ובריאה, אוכל שנראה טוב, טעים, בריא ומוקפד מבחינה קלורית. בניגוד לכל האמונות שאוכל טעים חייב להיות משמין תציג לנו שטיינוביץ' בכל תכנית ארוחה שלמה וטעימה שמורכבת ממנות ראשונות, מנה עיקרית, תוספת של פחמימה ומנות אחרונות לפי נושאים שונים כמו ארוחת חג, ארוחה בריאותית לילדים, ארוחה לנשים בהריון ועוד. במהלך הבישול תיתן שטיינוביץ' טיפים לבישול בריא יותר ולחסכון בקלוריות, לדוגמא: טיגון בצל בכפית אחת של שמן וטיגון חצילים ללא שמן כלל. בכל תכנית יתארח ד"ר רני פולק, דוקטור ושף בן 35, מנהל תחום סדנאות בישול למחלות לב, סוכרת, צליאק וסדנאות בישול גורמה בריאותיות במרכז הדסה . ד"ר פולק יכין עם שטיינוביץ' מתכון בריאותי ומיוחד משלו.
תכני הרכש הטובים בעולם
ארוחה בחצי שעה – 30 Minutes Meal ראשון, החל ב- 17 ביוני בשעה 20:30
אתם מאמינים שניתן להכין ארוחות מרשימה וטעימה בבית, בפחות זמן מאשר לוקח להזמין? תנו לרייצ'ל ריי להראות לכם עד כמה זה פשוט. מארוחות פשוטות ועד לסעודות מתוחכמות לאירוח, רייצ'ל מבטיחה שהמנות המדהימות לא ייקחו יותר מ-30 דקות הכנה, מן ההתחלה ועד הסוף. עכשיו אתם יכולים לשים על השולחן ארוחות נפלאות ועדיין יישאר לכם זמן למשפחה, חברים או לכל פרויקט שדחיתם עד היום. אל תחמיצו את ההזדמנות להפוך לשפים בלי שום מאמץ.
רוזמרי מלכת המטבח – Rosemary Queen of the Kitchen ראשון, החל ב- 17 ביוני בשעה 21:30
בתכנית 'רוזמרי מלכת המטבח', רוזמרי שרגר, העומדת בראש בית ספר לבישול באנגליה, מגיעה לארה"ב ומלמדת אנשים שונים, שאין להם כל ניסיון במטבח, לבשל מנות לאניני טעם. בין המתכונים השונים ניתן למצוא מתכון להכנת לחם צרפתי, עוף ממולא, פשטידת תפוחי אדמה וכמובן קינוחים שונים ומומלצים ביותר.
איירון שף – Iron Chef America II – עונה חדשה!!! ראשון, החל ב-17 ביוני בשעה 22:00
בכל שבוע בתכנית 'איירון שף', כשהמרכיב הסודי ייחשף, הטוען לכתר ושף הברזל מתמודדים זה מול זה בקרב של טעמים. השופטים האורחים ישפטו את התפריטים כדי להחליט מיהו המנצח ומי המובס. לא משנה אם שף הברזל יגן על התואר שלו או לא, אנחנו הצופים תמיד יוצאים מנצחים.
ג'ני בריסטו שומרת על המשקל – Jenny Bristow Light שני, החל ב-11 ביוני בשעה 17:30
ג'ני בריסטו דואגת לבריאות שלכם. בתכנית 'ג'ני בריסטו שומרת על המשקל' היא תכין מתכונים בריאים, דלים בשומן ודיאטטיים. ג'ני תוכיח שמתכונים שאינם עתירי מלח, סוכר או שומנים הם לא רק בריאים אלא יכולים להיות גם טעימים. בואו ללמוד כיצד ניתן לאכול טוב ועדיין לשמור על הבריאות.
המטבח של רייצ'ל: קל ומתובל – Rachel's Favorite Food שני, החל ב-11 ביוני בשעה 18:30
בתכנית 'המטבח של רייצ'ל: קל ומתובל' תציג רייצ'ל מתכונים שונים לארוחות בוקר, צהריים, ארוחת גברים, ארוחות לשבת וארוחות קלות שונות. רייצ'ל לא תשכח כמובן להציג בפניכם מתכונים לחלק החשוב ביותר בארוחה, הקינוח. בואו ללמוד כיצד ניתן להכין בקלות ארוחות נפלאות וטעימות.
בישול מהיר וטעים – Good Food Fast with Family Circle שני, החל ב-11 ביוני בשעה 20:30
התכנית 'בישול מהיר וטעים' מלאה במתכונים אמיתיים שנוסו בעבר, עם הנחיות קלות לביצוע וטיפים שיחסכו לכם כסף וזמן במטבח. סיסי קרמייקל העורכת של 'בישול מהיר וטעים' מראה לכם כיצד להכין ארוחות ביתיות טעימות יחד עם לוח הזמנים הצפוף שלכם. אתם יכולים לסמוך על 'בישול מהיר וטעים' שתעזור לכם בהכנת ארוחות מצוינות וטעימות ולצאת מהמטבח, מהר.
בשל אותה – Cooking it שלישי, החל ב- 12 ביוני בשעה 20:30
בתכנית 'בשל אותה' ג'ון מלמד אנשים שלא יודעים לבשל כלל כיצד לעשות זאת וכל זאת בשלושה שבועות. לאחר מכן, התלמידים מתחרים בשפים מקצועיים. האם הם יגיעו לרמה מספקת? האם הם יצליחו להתחרות בשפים המקצועיים? האם ג'ון יצליח במשימתו? התחברו לערוץ האוכל ותלמדו גם אתם דבר או שניים על בישול.
המטבח הצמחוני – No meat Required שלישי, החל ב- 12 ביוני בשעה 21:00
'המטבח הצמחוני' היא תכנית בישול בריטית המתמקדת בבישול צמחוני. אם בשר הוא לא מהמאכלים שמלהיבים אתכם, אם החלטתם לגוון מעט את המתכונים בבית זו התכנית עבורכם. הצטרפו לערוץ האוכל ותלמדו כיצד ניתן להכין לזניה מירקות, קישים טעימים, מאכלים אותנטיים מהודו ותאילנד ועוד. 'המטבח הצמחוני', תכנית צמחונית לא לצמחונים בלבד.
חלומות מתוקים – Sweet Dreams רביעי, החל ב- 13 ביוני בשעה 22:30
התכנית 'חלומות מתוקים' בהנחיית גייל גאנד מביאה לכם קינוחים טעימים על בסיס קבוע. הדחף לקינוחים מגיע בכל הטעמים, אז אם המחשבה שלך על גן עדן מתוק הוא מוס שוקולד או קרם ברולה שנמס בפה, 'חלומות מתוקים' זו התכנית בשבילך. הצטרפו לערוץ האוכל ולתכנית 'חלומות מתוקים' כדי להפוך את החיים שלכם למתוקים יותר.
בישול רזה – Cooking Thin חמישי, החל ב- 14 ביוני בשעה 17:30
קת'לין דלמאנס, שפית, כותבת ומנחת הטלוויזיה מנסה לשלב בין הומור, טכניקות קולינאריות וגישות הגיוניות לבריאות טובה בתכנית 'בישול רזה'. התכנית בוחנת את המטרות, השאיפות והתקוות של האורחים והאפשרות להוציא אל הפועל את השינויים הנחוצים בבית, בעבודה ובחיים החברתיים כדי לשלב בין המחויבות המנטאלית והרגשית הנחוצים בכדי לרזות וכל זאת באמצעות ארוחות פשוטות. דלמאנס היא הפרסומת של עצמה, כשזה נוגע לבישול ואוכל בריאים, כאשר היא הורידה משקל רב כשהקימה מטבח ובריא עשיר למלון בהוואי. הצטרפו אל דלמאנס ותראו כיצד ניתן לאכול אוכל בריא, לרזות ועדיין ליהנות.
בישול תחת אש – Cooking Under Fire חמישי, החל ב- 14 ביוני בשעה 22:30
בתכנית 'בישול תחת אש' שניים עשר שפים שואפים לקבל את התואר השף הדגול הבא של אמריקה ומתמודדים על משרה במסעדה היוקרתית של השף טוד אינגליש בניו יורק. בכל פרק מתחרים שפים בהכנת מתכונים ונבחנות יכולותיהם לתפקד תחת לחץ, לתפקד בקבוצה ומי קורץ מחומר של שף אמיתי. מי יהיה זה שיזכה במשרה הנחשקת?