על סדר יומה של הוועידה הקרובה מונחת הסתייגותו של חבר הוועדה המתמדת מר דוד שולמן לרפורמה במערכת המשפט הפנים מפלגתית. הצעה זו מתייחסת להליך בחירת היועץ המשפטי למפלגה ותנאי כשירותו. כמו כן הוא מציע לבחור לתפקיד יו"ר בית הדין של המפלגה שופט בדימוס של בית המשפט המחוזי או העליון.
בתמצית, ההצעה מבקשת לשים קץ לתופעה הפסולה של יועץ משפטי החב את משרתו לגוף מצומצם (המזכירות) הנשלט על ידי גורם כזה או אחר בתוך המפלגה, ולהעביר את הסמכות להעסיק או לפטר את היועץ המשפטי ללשכת המפלגה, שהינה גוף נבחר רחב. מטרת ההצעה לנתק את הקשר בין משרת היועץ המשפטי לבין המנגנון המפלגתי, ולהבטיח שהנושא בתפקיד זה יחדל מלהיות כלי במשחק הפוליטי הפנימי.
לצערי לאחר שהתגבש רוב בוועדה המתמדת התומך בהצעה החל מסע לחצים שבסופו של דבר הביא לדחייתה ברוב של ארבע עשרה מתנגדים מול תשעה תומכים. לפיכך כעת ההכרעה עוברת לוועידה, ואני תקווה כי תאמץ את ההצעה. בטוחני כי הציונות הדתית התברכה במשפטנים טובים היכולים למלא את התפקיד על הצד הטוב ביותר לשביעות רצונם של כל הגוונים בתנועה.
באשר לתפקיד יו"ר בית הדין, הרי שכפי שברור בכל מפלגה שתפקיד זה צריך להיות מאויש על ידי שופט בדימוס כך גם במפד"ל חובה להקצות לכך את המשאבים המצומצמים הדרושים, ולהפסיק להעלות טענות סרק במטרה לסכל את היוזמה. מחובתנו להראות לציבור כי המפד"ל היא מפלגה שבה לכל חבר מעמד שווה וכי מוסדות השיפוט הפנימי מתנהלים בצדק ובהגינות.
קשה להעלות על הדעת כי מי שמוצא מקורות תקציביים להפציץ את חברי הוועידה בדואר העולה ממון רב לא ימצא את מעט התקציב הדרוש להפעיל בית דין בראשות שופט. רק לשם ההשוואה די אם נביט במפלגת העבודה המצויה גם היא בגירעונות אך מצאה לנכון להפעיל וועדת מפקד בראשות השופטת בדימוס שרה פריש וכן וועדת בחירות בראשות השופט המחוזי בדימוס אמנון סטרשנוב. בנושא זה התקבלה הצעתו של מר שולמן על ידי חברי הוועדה אך נוסף לה סעיף "השמדה עצמית" [ראו סעיף 63 להצעת החוקה] ולפיו במידה ולא "ימצא" שופט בדימוס יכהנו חמישה "משפטנים" בנשיאות בית הדין. בנוסף מתחבא בהצעת הוועדה גם ניסיון למחוק את סעיף 79 הקובע כי הוצאות בית הדין יכוסו על ידי הלשכה. לתומי חשבתי שיקבע כי הוצאות בית הדין יכוסו על ידי המפלגה אך יש מי שחושב שכדאי למצוא "מתנדבים" בעלי אינטרסים אחרים ודי לחכימא ברמיזא… חשוב להבהיר, שאין מדובר כאן בשאלות סמנטיות שכן בסעיף 4 (ט) להצעת החוקה מבקשים ליתן בידי המזכירות את הסמכות להכריז על חבר מרכז כמי שלא שילם את מיסיו ולפיכך איבד זכותו לכהן כחבר המרכז, וזאת באישור יו"ר בית הדין. דהיינו הרחקת חבר מרכז מכהונתו תיעשה על ידי "משפטן" שאיננו שופט בדימוס. הסדר זה פותח פתח לחיסולי חשבונות פוליטיים במסווה משפטי ואסור לתת לכך יד.
לגופה של ההצעה לחייב בתשלום מס חבר יש לשאול את המזכ"ל שהציע זאת האם לא היה ראוי לקבוע כי כל כספי המיסים שיגבו בעיר כלשהי יועמדו לרשות הסניף המקומי כתקציב פעילות. הרי לכולנו ידוע שהסניפים עומדים שוממים ללא תקציב מינימלי לבולים או לחשמל…
לסיכום ישנם כאלה שמכריזים, שאין צורך לבוא לישיבת הוועידה בט"ו באייר (3.5.07) משום שמדובר בעניינים טכניים ולא פרסונאליים, ובכלל הרי נעשה דיון "רחב ומעמיק" בוועדה המתמדת. לאלה ברצוני להדגיש כי זו איננה רק זכותם של חברי הוועידה להשתתף ולעצב את דמותה של המפד"ל לשנים הבאות, אלא אף חובתם שהרי לכך נבחרו.