הבחירות הקרובות בשומרון, נכפו עלינו כרעם ביום בהיר. מתוך משבר גדול בעקבות פרישתו של גרשון מסיקה, ראש מועצה חזק ודומיננטי שפרש בשל חקירה בעיצומה של הקדנצייה השנייה שלו אליה נבחר לאחר שאיש לא הציג מולו מועמדות.
יום הבוחר נקבע ב 3.8.2015 והמתמודדים הם יוסי דגן, אלי רוזנפלד ושריה דמסקי..
נתחיל ממי שמשמש כיום כמ”מ ראש המועצה יוסי דגן.הבחירות הקרובות יהוו מבחן דרך חשוב ליוסי דגן, סגנו של מסיקה בשנתים וחצי האחרונות ולפני כן מי ששימש כעוזרו של מסיקה בקדנצייה הראשונה, יוסי דגן, נחשב כחזק בתחום התקשורת והדוברות, ממחדשי הישוב שא נור, איש ימין מובהק וחבר מרכז בולט בליכוד. דגן צרף אליו את עוזר ראש המועצה לשעבר דוידי בן ציון מהבית היהודי.
מול דגן מתייצב אלי רוזנפלד, איש התישבות פעיל אך אפרורי בתחום היח”צ. רוזנפלד נחשב כיד ימינו של גרשון מסיקה והיה מהדוחפים העקריים של מסיקה להתמודד בבחירות שבהם זכה לפני כשמונה שנים כמו דגן גם הוא פעיל ליכוד ומהלוחמים הבולטים בשומרון בנושא הקרקעות ולמען התפתחות הישובים..
המתמודד השלישי, שריה דמסקי, עד לאחרונה עוזרו של השר אורי אריאל מהבית היהודי שימש כיו”ר מזכירות הישוב אלון מורה כיו”ר הועדה החקלאית בשומרון וכעוזרו של הרב אליקים לבנון. הנחשב כבעל השפעה רבה בשומרון. למרות זאת הרב לבנון הודיע כי לא יביע תמיכה באיש מהמועמדים יתכן שתלמידו דוידי בן ציון אותו הציג דגן כמועמדו לשמש כסגנו הינו הסיבה לכך שכן הרב מעדיף שלא לבחור מבין תלמידיו.
מאחר ובמשך השנים המועצה התנהלה באחריות מספרית וכלכלית, אין לנו בעצם מאבק אמיתי ואין פה מלחמה של כוחות האופל מול כוחות האור. להפך די שנביט בכל המתמודדים ונבין שכולם היו בניי (אנשי הציונות הדתית) וכולם בעצם מציגים אג’נדה דומה ואת ההבדלים ביניהם ניתן לגלות רק עם זכוכית מגדלת.
כולם מציינים את כוחם הפוליטי ואת יכולתם לגייס כספים, אך דבר קטן כולם שוכחים לציין. פרשיית ”ישראל ביתנו” במסגרתה הפך מסיקה לעד מדינה ופרש מראשות המועצה הביאה לכך שקרב סופם של התקציביים הקואליציוניים….בעצם אין יותר תקציבים גמישים לחלוקה בהתאם לשיקולים כאלו ואחרים דבר שצפוי לפגוע משמעותית בהמשך פיתוח המועצה וההתיישבות.על כן איש מהתמודדים אינו יכול באמת לסייע בגיוס תקציבים מעבר לבסיס התקציב, תקציבים עליהם נאבקת המועצה יחד עם 280 רשויות נוספות והצהורתיהם בעניין נותרות בגדר הצהרות.
בשטח נדמה כי הציבור אדיש הבחירות האלו כמעט ולא מורגשות בשטח ורוב הציבור אדיש לקיומן מה גם שמועד הבחירות נופל על ימי חופשה בהם נוהג רוב הציבור הדתי לאומי לצאת לחופשות בשל סמיכותן לתשעת הימים. מה גם שהבחירות נערכות אך ורק לראשות המועצה ולא לנציגי מליאה או לוועדים המקומים של הישובים השונים, מה שעל פי רוב מעניין את רוב הציבור ועל כן מדברות ההערכות בשומרון על אחוז הצבעה נמוך מאוד דבר שעלול לפגוע בלגיטימיציה של מי שייבחר.
שני דברים נותרו מעניינים במערכת הבחירות הזו.האחד תוצאות הבחירות בשערי תקווה שם זוכה יוסי דגן לתמיכת חיימון בלומנפלד מנכ”ל היישוב, אך גם להתנגדות בדמות כל אנשי האופזיציה הלוחמנית של בלומנפלד בשערי תקווה.
עוד נתון מעניין רלוונטי לבית היהודי. נדמה כי כמו במאבק על זהות הרב הראשי לישראל שוב מוצאים עצמם נפתלי בנט ואנשיו ואורי אריאל ואנשיו משני צידי המתרס. כאשר בסופו של דבר סביר להניח כי ייבחר שוב איש ליכוד לראשות המועצה.
*הכותב, ראובן גור אריה, לשעבר מ”מ וסגן ראש המועצה האזורית שומרון וכיום חבר הנהלת אמנה