כשהתקדשתם בברית הנישואין ביום החתונה שלכם, נשבעתם לאהוב ולעמוד זה לצד זו עד לסוף הימים. השבועה והרצון להיות אחד בשביל השנייה וליצור ביחד תא משפחתי חזק ואיתן, הביאו אתכם לנסות ולשמר את הנישואים שלכם, אך לבסוף החלטתם להיפרד וללכת איש איש לדרכו. לא מעטים אלו המעידים כי הגירושין הופכים קשים בעיקר בעת שמדובר על בני זוג עם ילדים, אך ישנם תקדימים של בני זוג שנפרדו והצליחו לגדל ילדים לתפארת ואפילו לשמר את האיכויות של התא המשפחתי, גם בעת שבני הזוג אינם חיים יחד.
כהורים, יש לכם אפשרות לגדל את ילדכם בפורמט של משמורת משותפת. הקונוטציה שעולה מפורמט זה היא מאד חיובית, ורבים הזוגות הפרודים שרוצים לדבוק באופן זה בעת שמדובר על גידול ילדיהם. מה היא המשמורת המשותפת ומתי היא מומלצת? כל התשובות לפניכם.
לקריאה מורחבת על משמורת משותפת
אז מה היא המשמורת המשותפת?
כאשר מדובר על משמורת משותפת, מדובר על כך ששני ההורים שותפים באופן מלא לגידול הילדים. במקרים רבים של גירושין, מגיעים בני הזוג לבית המשפט שנאלץ לקבוע מי יגדל את הילדים, בזמן שהצד שאינו הוכרע כזה שיגדל את הילדים, מחוייב במזונות ובחובות אחרות הנוגעות לגידול הילדים. בפורמט זה של המשמורת המשותפת, שני ההורים מעורבים בחייהם של הילדים באופן מלא.
כאשר ההורים מחליטים לגדל את ילדיהם במשמורת משותפת, החובה של כל אחד מהצדדים להבטיח כי לילדיהם יהיה חדר בביתם. מאחר ומדובר על גידול משותף, החובה על ההורים לבסס תנאים נאותים ונוחים לגידול הילד, כך שבעת שהוא נמצא אצל כל אחד מהצדדים, מגיע לו לזכות בחדר משלו שיעניק לו תחושת נוחות ושייכות בכל בית בו הוא שוהה. כמו כן, הרי שלא מדובר על הסדרי ראייה שנקבעים על ידי בית המשפט, אלא מדובר על מפגשים רבים המזכים את ההורים במסגרת המשמורת המשותפת.
ההפרדה והתחימה המאפיינת את הזוגות הגרושים בגידול הילדים, כאן לא באה לידי ביטוי. להפך, ההורים לוקחים חלק פעיל ומשותף בגידול הילדים, ואפילו חוגגים ביחד חגים, ימי הולדת ואירועים שונים לטובת רווחת הילדים. לכאורה, מדובר על מעין פורמט של זוגיות המתקיים על מנת לא לפגום בחייהם של הילדים ולאפשר להם להנות מתא משפחתי, גם בעת שבני הזוג ניתקו כל קשר רומנטי וחיי שותפות.
מתי מומלץ לאמץ את הדפוס הזה?
תנאי הסף לקיום המשמורת המשותפת, הוא להבטיח כי בני הזוג נותרו ביחסים טובים, המאפשרים את גידול הילדים בצורה משותפת. מטבע הדברים, המון פעמים הגירושין מסתיימים באקורד צורם, וברצון של בני הזוג להיות בכמה שפחות תקשורת משותפת. במקרה כזה, משמורת משותפת עתידה להסתיים בכישלון ובתסכול גם שלכם וגם של הילדים. זיכרו, עליכם לראות את טובת הילדים לפני הכל, כך שאם הינכם סבורים כי לא תוכלו לקיים ביניכם תקשורת איכותית ועניינית, הרי שכדאי לוותר על פורמט זה של גידול הילדים.