טיפולים קוסמטיים הם הליכים אלקטיביים מטבעם, ומותאמים לנשים וגברים שמבקשים לשפר את המראה החיצוני שלהם. לפעמים הם נחוצים על מנת לתקן את הפגיעות מתאונה חמורה, כמו שריפה שגרמה לכוויות מעוותות.
כשאתם בוחרים הליך קוסמטי כירורגי, אתם מצפים שהמנתח שלכם יהיה מיומן ומקצועי, כי טעות פשוטה לפני, במהלך או אחרי ההליך, עשויה להוביל להשלכות חמורות, ולהצדיק הגשת תביעת רשלנות רפואית בטיפול קוסמטי.
סוגי טיפולים פלסטיים
טיפולים פלסטיים פופולריים במיוחד בקרב נשים, אבל גם גברים רבים עוברים היום הליכים קוסמטיים כירורגיים או מקומיים. בחלק מהמקרים, רופאים מבצעים הליכים קוסמטיים ללא ידע מקצועי או הכשרה נאותה, מה שעלול להוביל לפגיעה במטופל. חלק מהמקרים הנפוצים שעשויים להיות כרוכים בתביעת רשלנות רפואית בטיפול קוסמטי, כוללים:
- הגדלת חזה
- ניתוח עפעפיים
- שאיבת שומן
- מתיחת פנים
- הסרת שיער בלייזר
- פילינג כימי
- הרמת צוואר
- ניתוח אף.
מקרי רשלנות רפואית בטיפול קוסמטי עשויים להתרחש גם במרכזי ספא ויופי שמציעים זריקות בוטוקס, או טיפולים בחומרי מילוי. הזרקה שגויה עלולה להיות מסוכנת ביותר.
איך מתרחשים מקרי רשלנות רפואית בטיפול קוסמטי?
רשלנות רפואית מתרחשת כשרופא אינו מצליח להחיל סטנדרט של טיפול שתואם את סטנדרט הטיפול שמנתחים פלסטיים נדרשים לדבוק בו; והתוצאה גורמת נזק למטופל.
הנה כמה דוגמאות למקרי רשלנות רפואית בטיפול קוסמטי:
העדר קבלת הסכמה מדעת
על מנתחים מוטלת החובה להסביר למטופליהם את הסיכונים הידועים של ניתוחים פלסטיים ולקבל אישור בכתב כי המטופלים מבינים את הסיכונים.
העדר בדיקת היסטוריה רפואית מלאה
רופאים צריכים לדעת על האלרגיות של המטופל, הליכים שבוצעו בעבר, בעיות רפואיות בהווה, ורשימה מלאה של תרופות שהמטופל נוטל. על הרופא להיות שקדן בתיעוד מידע זה, ועליו להימנע מביצוע ניתוח שעלול להיות מסוכן.
טעויות כירורגיות
טעויות עשויות לכלול מתן הכמות השגויה של חומר הרדמה, ביצוע ההליך על חלק גוף שגוי או השארת מכשירים בגוף המטופל. במקרים מסוימים, הרופא יבצע את הניתוח בצורה שגויה שתוביל להשגת תוצאות שאינן רצויות.
עורך דין שמתמחה ברשלנות רפואית יעזור לקבוע אם טעויות כירורגיות אלה הן מספיק חריגות על מנת להצדיק הליכים משפטיים.
השלכות רשלנות רפואית בטיפול קוסמטי
חשוב להבין שהשלכות רשלנות רפואית בטיפול קוסמטי עלולות להיות משמעותיות ולהוביל לתוצאות הבאות:
- הצטלקות שאינה תקינה לסוג ההליך שבוצע.
- התפתחות זיהומים, נזקי עצבים ופגיעה ברקמות.
- נפיחות וחבורות שאינן שוככות עם הזמן.
- עיוות בחלק הגוף שטופל.
- שינוי גוון העור.
- דלקת ריאות.
- דימום מוגזם.
- מות המטופל.
חובת יידוע המטופל על הסיכונים הכרוכים בטיפולים קוסמטיים
צלקות, כוויות או א-סימטריה בגוף או בפנים הן תוצאות שעלולות להתרחש בטיפולים קוסמטיים, ואלו הן רק חלק מהדוגמאות למקרים שהתרחשו. כשרופאים או מנתחים פלסטיים אינם מיידעים את מטופליהם לגבי מלוא המידע על ההליך שאותו הם עומדים לעבור, ואינם מקבלים טופס ‘הסכמה מדעת’ חתום על ידם, המטופלים עשויים להאמין שההליך פשוט ובטוח לחלוטין.
בתי משפט שבוחנים מקרי רשלנות רפואית בטיפול קוסמטי נוטים לפסוק שרופאים ומנתחים פלסטיים חייבים ליידע את מטופליהם לגבי כל ההיבטים, ההשלכות, הסיכונים והתוצאות האפשריות של ההליך שהם מבקשים לעבור.
הפרת חובה זו נחשבת לפעולה רשלנית שמובילה לפגיעה בגוף המטופל וביכולת שלו “להסכים מדעת” לביצוע ההליך. בחלק מהמקרים, בית המשפט פוסק פיצויים גבוהים לטובת המטופלים.