איזה תחום מושך אתכם? לעתים קרובות יש נטייה להתעלם משאלה בסיסית זו בתהליך הבחירה במכללה או באוניברסיטה המתאימה. לפעמים, זה יכול להיראות כאילו אנשים סביבכם יודעים טוב מכם מה עליכם ללמוד. סביר להניח שבני משפחה וחברים קרובים דוחפים אתכם ללמוד משפטים או ראיית חשבון, אבל הם אולי לא לוקחים בחשבון שהמשרה שתצליחו להשיג לאחר הלימודים אולי לא תתאים לכם.
הנה קריטריונים נוספים שכדאי לכם לבחון כשאתם עומדים לבחור במוסד האקדמי כדי להשיג תואר ראשון.
איכות הלימודים
יש מספר גורמים שיכולים להשפיע על איכות הלימודים לתואר ראשון במוסד האקדמי, וביניהם:
- גודל הכיתה – האם כל השיעורים נלמדים במתכונת של הרצאה או שיהיו לכם הזדמנויות ללמוד גם במסגרת קבוצות דיון קטנות יותר?
- הזדמנויות להתנסות בעבודה מעשית: בדרך כלל, מכללות מציעות לצד לימוד הידע התיאורטי גם התנסות אישית ורכישת כלים מעשיים.
- רקע חינוכי של הסטודנטים המתקבלים ללימודים – האם המוסד אינו סלקטיבי ומאפשר לכול מועמד להתקבל? האם הוא תחרותי ואפילו מאוד תחרותי?
- ספרייה בקמפוס – האם יש ספריה במוסד האקדמי והאם היא מכילה את חומרי הספרות הנדרשים לסטודנטים במהלך הלימודים שלהם?
- מכינה קדם אקדמית – מכללות עשויות להציע לימודים במכינה קדם אקדמית למועמדים שאינם עומדים בתנאי הקבלה. אם אתם זקוקים לעזרה זו, קחו שיקול זה בחשבון כשאתם מחפשים את המוסד החינוכי המתאים לכם להשגת התואר הראשון שלכם.
למידע נוסף על לימודי תואר ראשון לחצו כאן.
הזדמנויות חברתיות
האווירה בקמפוס יכולה להיות גורם חשוב בבחירה שלכם. חלק מהמוסדות האקדמיים עשויים להדגיש פעילויות חברתיות, מעורבות קהילתית ויחס אישי. מוסדות אחרים עשויים להדגיש את העצמאות ולהציע פחות ייעוץ אישי ופיקוח. חשוב לקרוא את הפרסומים של המוסד כדי לקבוע אם הקמפוס יתאים לצרכים שלכם.
מכללות ואוניברסיטאות רבות מציעות מגוון רחב של ארגונים המייצגים את תחומי העניין של הסטודנטים. תוכלו למצוא שם עמותות תרבותיות ודתיות, קבוצות ספורט, ארגוני שירות בהתנדבות, קבוצות מוזיקה ותיאטרון והזדמנויות רבות אחרות לפעילות חברתית. כל אלה מציעים הזדמנויות נהדרות להכיר אחרים ולפתח חברויות.
מעונות לסטודנטים
דיור הוא שיקול חשוב, במיוחד אם אתם בוחרים במכללה או באוניברסיטה רחוקות מהבית. בדקו את אפשרויות הדיור שמציע המוסד החינוכי, כדי לבדוק אם מוצע פתרון כלשהו ואם פתרון מגורים זה מתאים לצרכים שלכם.
אגב, במקרה שתצטרכו לשכור דירה כדי להתגורר קרוב למכללה, חשוב לבדוק מראש את ממוצע עלויות השכירות באזור, כדי שלא תופתעו לאחר שכבר תירשמו ותתקבלו ללימודים.
סטודנטים עובדים
אם אתם מתכננים ללמוד לתואר ראשון ולהמשיך (או להתחיל) לעבוד, כדאי לשקול הרשמה למכללה שמציעה גם לימודי ערב המתרכזים בדרך כלל בשעות אחר הצהריים פעמיים בשבוע ובימי שישי. בדרך זו תוכלו ללמוד ולעבוד באופן שיאפשר לכם לא להזניח אף אחד מהשניים.
טיפים לבחירת מסלול הלימודים המתאים
כאמור, תחומי העניין שלכם הם אחד הגורמים החשובים בבחינת מסלולי הלימוד במכללות ובאוניברסיטאות. למידת תחום שמעניין אתכם תהפוך את תקופת הלימודים להרבה יותר קלה וגם הרבה יותר מהנה.
אמנם, הכרת תחומי העניין שלכם תקל על בחירת המסלול, אבל לפעמים לא קל לזהות מה אתם רוצים. במקרה זה למשל, תוכלו לבחור במוסד חינוכי שמציע תוכנית לימודית דו חוגית כמו למשל, פוליטיקה ומשאבי אנוש או ניהול וכלכלה.
בסופו של דבר, ההחלטה על תחום העניין הכללי שלכם תצמצם את החיפוש שלכם לאותם מוסדות אקדמאיים המציעים את מסלולי לימוד בתחומים שמעניינים אתכם.
אם אתם כבר יודעים, פחות או יותר, מה אתם רוצים ללמוד, דברו עם בוגרי תואר ראשון במסלול זה. הם כנראה יוכלו לתת לכם מענה מקיף על השאלות הספציפיות שלכם, אפילו טוב יותר מהיועצת שתפגוש אתכם בשיחת הייעוץ הראשונית במוסד החינוכי, פשוט בגלל שהניסיון שלהם הוא ממקור ראשון.
בוגרים שכאלה יוכלו לספק לכם מידע על תכנית הלימודים ועומס המשימות ולספר לכם על הניסיון שהיה להם בחיפוש עבודה לאחר סיום הלימודים. אתם עשויים לגלות שתארים שונים השפיעו על הבוגרים באופן שונה מאוד כאשר החלו לחפש תעסוקה בתום לימודיהם. חלק מהם מצאו שהתואר הראשון שלהם הקל עליהם למצוא את תפקיד חלומותיהם וחלק גילו שהתואר הראשון שלהם היה המכשול הגדול ביותר בפיתוח הקריירה שלהם.